ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΓΕ: Δεν βλέπω κανένα λόγο γιατί πρέπει να φύγω νωρίτερα, υποβάλλοντας παραίτηση

Ο κ. Κληρίδης είπε ότι δυστυχώς η αποχώρηση του από τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα είναι το ίδιο ταραχώδης όπως ήταν και ολόκληρη η θητεία του στη Νομική Υπηρεσία

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

«Δεν βλέπω κανένα λόγο γιατί πρέπει να φύγω νωρίτερα, υποβάλλοντας παραίτηση», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, σημειώνοντας ότι την όποια διαφορά στην αντιμισθία του μέχρι τη νόμιμη ημερομηνία αφυπηρέτησης του, την 1η Αυγούστου, θα την παραχωρήσει στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου.

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα που προέκυψε με την αποχώρησή του, ο κ. Κληρίδης είπε ότι δυστυχώς η αποχώρηση του από τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα είναι το ίδιο ταραχώδης όπως ήταν και ολόκληρη η θητεία του στη Νομική Υπηρεσία.

«Έχει δυστυχώς δημιουργηθεί ένα φαινομενικά σοβαρό θέμα εκ του μη όντος και ως συνήθως από κάποιους οι οποίοι καραδοκούν πάντα στη γωνιά», είπε, προσθέτοντας ότι «δεν είχα ή έχω καμιά πρόθεση ως θεματοφύλακας του συντάγματος και των νόμων να παραβώ οποιαδήποτε διάταξη».

«Αυτό που συνέβη είναι ότι μετά από σχετική αλληλογραφία μου με τον Υπουργό Οικονομικών και τη Γενική Λογίστρια αποφασίστηκε ότι δεν θα αποχωρούσα πριν τη συμπλήρωση του 68ου έτους ηλικίας, δηλαδή την 8η Ιουλίου 2020, με προαφυπηρετική άδεια», ανέφερε.

Είπε, επίσης, ότι δεν χρησιμοποίησε άδεια ανάπαυσης που εδικαιούτο επειδή από το 2015 που κενώθηκε η θέση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέως δεν μπορούσε να απουσιάσει με άδεια ούτε και μια ημέρα "εφόσον δεν υπήρχε κανένας να με αντικαταστήσει".

«Η Γενική Λογίστρια πολύ ορθά καθόρισε τη νόμιμη ημερομηνία αναγκαστικής αποχώρησης μου την 1η Αυγούστου του 2020», είπε.

«Δεν βλέπω επομένως κανένα λόγο γιατί πρέπει να φύγω ενωρίτερα, υποβάλλοντας ασφαλώς παραίτηση. Δεν βλέπω κανένα λόγο», πρόσθεσε.

«Βεβαίως όπως λένε διάφορα δημοσιεύματα στον Πολίτη και στην Καθημερινή, τους συνήθεις υπόπτους, αυτό το κάνω για τα χρήματα. Λυπούμαι πραγματικά για την κατάντια αυτή και πρέπει να πω ότι φαίνεται ότι ο νους τους είναι συνεχώς στραμμένος στο θέμα των χρημάτων. Αν το έκανα αυτό για τα λεφτά δεν θα αποποιούμουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ υπέρ του κράτους σε συντάξεις που δικαιούμουν και σε μη αποκοπές που επίσης δικαιούμουν, κάτι που μου το έχει βεβαιώσει το Γενικό Λογιστήριο», είπε.

Εν πάση περιπτώσει, ανέφερε, «είχα ήδη αποφασίσει ότι την όποια διαφορά στην αντιμισθία μου μέχρι τη νόμιμη ημερομηνία αφυπηρέτησης μου την 1η Αυγούστου θα την παραχωρήσω στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου, όση κι αν είναι αυτή".

Ερωτηθείς αν βλέπει κάποια σκοπιμότητα πίσω από αυτό το θέμα, είπε ότι «δεν ξέρω, νομίζω ότι πρέπει να ρωτήσετε άλλους».

Ερωτηθείς αν μέχρι την αφυπηρέτησή του θα έχουμε δύο Γενικούς Εισαγγελείς δεδομένου ότι η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Γενικού Εισαγγελέα θα γίνει στις 10 Ιουλίου, ο κ. Κληρίδης είπε ότι δεν ασχολήθηκε με αυτό το θέμα επειδή δεν είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων ότι η τελετή διαβεβαίωσης θα γινόταν πριν τη δική του αφυπηρέτηση.

«Είναι ίσως ένα νομικό θέμα το οποίο δεν έχει ξαναγίνει και αν κληθώ θα ασχοληθώ και με αυτό», είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση