ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΓΓ ΟΗΕ: Ετοιμάζονται τα προσχέδια για αποστολή καλών υπηρεσιών και ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Η συζήτηση επί των εκθέσεων ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας υπολογίζεται ότι θα λάβει χώρα την τρίτη εβδομάδα του προσεχούς Ιανουαρίου

ΚΥΠΕ

Στο στάδιο της ετοιμασίας από την ομάδα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο βρίσκονται τα προσχέδια των εκθέσεων του ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, για την αποστολή των καλών του υπηρεσιών στο νησί και για την ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) που αναμένεται να υποβληθούν στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στις αρχές Ιανουαρίου, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Η συζήτηση επί των εκθέσεων ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας υπολογίζεται ότι θα λάβει χώρα την τρίτη εβδομάδα του προσεχούς Ιανουαρίου ενώ το ψήφισμα για ανανέωση της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών για άλλους έξι μήνες θα πρέπει να εγκριθεί μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2023.

Ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο και επικεφαλής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Κόλιν Στιούαρτ, αναμένεται να έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, πριν τη μετάβασή του στη Νέα Υόρκη για τη συζήτηση ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Λήδρα Πάλας η δεξίωση των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο με την ευκαιρία του τέλους του έτους, στην οποία έχουν προσκληθεί για να παραστούν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο κ. Τατάρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση