ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:43
 

Για φιλοκυβερνητική προπαγάνδα καταγγέλλει το ΡΙΚ το ΑΚΕΛ

Κυβέρνηση και κυβερνητικά στελέχη έχουν το μονοπώλιο δημοσιογραφικής κάλυψης καταγγέλλει το ΑΚΕΛ

Newsroom K

«Η έκτακτη κατάσταση δεν σημαίνει ότι το ΡΙΚ νομιμοποιείται στα δελτία ειδήσεων να αναλώνεται σε εξωραϊσμό του επικοινωνιακού προφίλ του Προέδρου και της κυβέρνησης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ καταγγέλλοντας το κρατικό κανάλι ότι δίδει την εικόνα ότι επιδίδεται σε φιλοκυβερνητική προπαγάνδα. Σημειώνει ότι κυβέρνηση και κυβερνητικά στελέχη έχουν το μονοπώλιο της δημοσιογραφικής κάλυψης.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Είναι με λύπη μας που υποχρεωνόμαστε να απευθυνθούμε προς το Διοικητικό Συμβούλιο και στη διεύθυνση του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου για να θέσουμε, όχι για πρώτη φορά, ζητήματα αντικειμενικής κάλυψης στα ειδησεογραφικά δελτία του Ιδρύματος. Όλοι και όλες κατανοούμε ότι οι στιγμές που διέρχεται ο τόπος μας απαιτούν ευρύτερη συνεννόηση και ότι η κυβέρνηση έχει αντικειμενικά την πρώτη ευθύνη για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση και τα κυβερνητικά στελέχη πρέπει να έχουν το μονοπώλιο της δημοσιογραφικής κάλυψης στα ΜΜΕ αποκλείοντας ή περιορίζοντας στο ελάχιστο την προβολή των θέσεων της αντιπολίτευσης και δη του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης.

Ούτε και βεβαίως η έκτακτη κατάσταση σημαίνει ότι το ΡΙΚ νομιμοποιείται στα δελτία ειδήσεων να αναλώνεται σε εξωραϊσμό του επικοινωνιακού προφίλ του Προέδρου και της κυβέρνησης. Ορθά λέγεται ότι δεν είναι η ώρα «για αντιπολίτευση», αλλά δεν είναι ούτε η ώρα για να επιδίδεται μερίδα των ΜΜΕ σε φιλοκυβερνητική προπαγάνδα. Δυστυχώς, αυτή είναι η εικόνα που εκπέμπει και το ΡΙΚ το τελευταίο διάστημα.

Το ΑΚΕΛ έχει την άποψη ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση, η οποία λειτουργεί με τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών, έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη έναντι στο λαό να παρέχει έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση, να δίνει ανάλογο βήμα και λόγο σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις για να τοποθετούνται. Η ανάγκη για αντικειμενική ενημέρωση δεν αναστάλθηκε λόγω της πανδημίας. Αντίθετα, όπως έχει αποδειχθεί τις τελευταίες εβδομάδες η σοβαρή και τεκμηριωμένη τοποθέτηση από μέρους των πολιτικών δυνάμεων μπορεί να συμβάλει θετικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΑΚΕΛ  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το «πάρτι» του Νικόλα, το σκληρό ροκ και η ενόχληση του Νίκαρου

«Δράμα το ότι κάποιοι θα έσπερναν μετά χαράς τον ιό προκειμένου να ανέλθουν στην εξουσία....»
Αρμαγεδών  |  11:17

Ήταν δικτάτορας ο Καποδίστριας;

«Τότε μόνο αυταρχικά θα μπορούσε να λειτουργήσει ένα κράτος πραγμα που χρειαζόμαστε και σημερα....»
Αρμαγεδών  |  16:28

#PoliticsBlog Αναμένοντας το Plan B και τη νέα μεγάλη μάχη

«Ευτυχώς που ο Νίκαρος είναι πρόεδρος, κανένας άλλος δεν θα μπορούσε...»
Αρμαγεδών  |  12:00

Θα μείνουμε χωρίς ποιητές

«Αρμαγεδων και αλφα μα τοσο επιφανειακοί πλεων; Διαβασατε το κειμενο αλλα δεν καταλαβατε τιποτα και αυτο ...»
Εγω  |  09:54

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X