ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Για πραγματικότητες στην Κύπρο μιλά και πάλι ο Τατάρ

«Η "τδβκ" είναι ένα ανεξάρτητο τουρκικό κράτος στην Ανατολική Μεσόγειο και το νοτιότερο παράθυρο όλων των τουρκικών κρατών»

ΚΥΠΕ

Θα συνεχίσουν να εξηγούν «τις πραγματικότητες στην Κύπρο σε ολόκληρο τον κόσμο, με την υποστήριξη της Τουρκίας και του τουρκικού κόσμου», υποστήριξε ο Ερσίν Τατάρ σε συνάντηση με αντιπροσωπεία της «Συνομοσπονδίας Βιομηχανίας και Εμπορίου της Τουρκίας (SANKON») στα κατεχόμενα, επαναλαμβάνοντας ότι «η τδβκ είναι ένα ανεξάρτητο τουρκικό κράτος στην Ανατολική Μεσόγειο και το νοτιότερο παράθυρο όλων των τουρκικών κρατών».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει σήμερα ότι στη συνάντηση που έγινε χθες στα κατεχόμενα, ο Τ/κ ηγέτης μίλησε για την «σημασία της συνέχισης των δραστηριοτήτων που διεξάγονται για την ανταλλαγή εθνικών και πνευματικών αξιών με τους νέους και την αύξηση των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών στην εποχή της επικοινωνίας».

Ο Πρόεδρος της SANKON, Φερεντούν Τζεβαχίρογλου είπε ότι επισκέπτονται το νησί προκειμένου να συμβάλουν στις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις με το ψευδοκράτος και εξέφρασε την ευχή «η τδβκ να λάβει τη θέση της στους παγκόσμιους οργανισμούς ως πλήρως ανεξάρτητο κράτος στο μέλλον».

Στο μεταξύ, ο «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ δήλωσε ότι θα συνεχίσουν να ενισχύουν τον διάλογο με τα μέλη του ΟΤΚ κι ευχαρίστησε τον Τούρκο Πρόεδρο για την δήλωσή του ότι επιθυμεί το ψευδοκράτος να γίνει πλήρες μέλος αυτού του οργανισμού.

Ο δηλώσεις Έρντογαν, συνέχισε, αποτελούν σημαντική αντίδραση «στη νοοτροπία που προσπαθεί να απομονώσει την τδβκ από τον κόσμο» και πρόσθεσε ότι «θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε και να ενισχύουμε τον διάλογο της τδβκ με τα μέλη του ΟΤΚ με αποφασιστικότητα».

Είπε ότι θα αυξήσουν την προβολή του ψευδοκράτους στη διεθνή σκηνή και θα ενισχύσουν περαιτέρω τις σχέσεις με τον ΟΤΚ επαναλαμβάνοντας ότι «η υποστήριξη του Έρντογαν έχει μεγάλη σημασία σε αυτή τη διαδικασία».

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση