ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γιατί το ΕΛΑΜ ελπίζει σε κάθοδο Μελόνι

Στις 30 Μαρτίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί το συνέδριο της ευρωομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR)

Του Παναγιώτη Ευριπίδου

Αν και μικρές οι πιθανότητες ανοικτό είναι το ενδεχόμενο στο να βρίσκεται στην Κύπρο η Πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι με αφορμή την πραγματοποίηση συνεδρίου της ευρωομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR) με τη συμμετοχή και του ΕΛΑΜ.

Είναι φανερό ότι το ΕΛΑΜ ποντάρει στη κάθοδο της Πρωθυπουργού της Ιταλίας στη Λευκωσία, πολιτική κίνηση που θέλει να δείξει ότι Χρίστος Χρίστου και το ΕΛΑΜ μπορούν να καταστούν ως κόμμα εξουσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην «Κ», στο συνέδριο θα συμμετάσχουν πέραν των 200 ευρωπαίων συνέδρων από διάφορες ευρωπαϊκές και άλλες χώρες, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι διαφόρων κρατών μελών της Ε.Ε, όπως για παράδειγμα Υπουργοί, Υφυπουργοί, Ευρωβουλευτές και η ηγετική ομάδα του ECR.

Ανάμεσα στις θεματολογίες του συνεδρίου, το οποίο θα κινηθεί σε τρεις βασικούς άξονες θα είναι και το «Πώς οραματίζονται το Μέλλον της Ευρώπης τα Πατριωτικά Κινήματα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, μερικά από τα κόμματα που θα εκπροσωπούνται στο συνέδριο είναι το κυβερνών κόμμα της Ιταλίας «Fratelli d'Italia», το VOX της Ισπανίας και το PiS της Πολωνίας. Ανάμεσα στους Κεντρικούς Ομιλητές θα είναι και ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο το ΕΛΑΜ συμμετείχε στο συνέδριο του ECR που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη της Ιταλίας με επικεφαλής της αντιπροσωπείας τον πρόεδρο του κόμματος Χρίστο Χρίστου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ευριπίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση