ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γιώργος Παμπορίδης στην «Κ»: Βεβαίως και με ενδιαφέρουν οι προεδρικές

Στο σενάριο που κατέλθω, η υποψηφιότητά μου θα είναι ανεξάρτητη χωρίς συναλλαγές

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το ενδιαφέρον του για τις προεδρικές εκλογές εκδηλώνει στην «Κ» ο πρώην υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης.

«Δεν αποτελεί για μένα προϋπόθεση να είμαι υποψήφιος» σημειώνει ωστόσο, ξεκαθαρίζοντας πως αν αποφασίσει τελικά να μπει στη μάχη, η υποψηφιότητά του θα είναι ειλικρινώς και γνήσια ανεξάρτητη.

Ο ίδιος απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες να κάνουν τη δική τους προσωπική επανάσταση σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση για την αλλαγή. «Μία πραγματική αλλαγή του κράτους για να συντρέξει προϋποθέτει κάποια βασικά στοιχεία. Το πρόσωπο που θα ηγηθεί της όλης προσπάθειας πρέπει να μην έχει βαρίδια, να μην χρωστά χάρες σε κόμματα, σε συγκεκριμένα συμφέροντα. Να έχει πολιτική σκέψη αλλά και τεχνοκρατική ικανότητα. Προϋπόθεση είναι να έχει εμπειρία τόσο από τον ιδιωτικό τομέα που να του επιτρέπει να αντιληφθεί τι ζητά το παζάρι όσο και από τον δημόσιο τομέα και συγκεκριμένα εμπειρία στην άσκηση εκτελεστικής εξουσίας. Να μπορεί να στηριχθεί από άτομα αυτόφωτα τα οποία επίσης έχουν εχέγγυα ανεξαρτησίας, καθαρότητας και ικανότητας επίτευξης υλοποιήσιμων στόχων. Να μπορεί αποδεδειγμένα να συνθέσει πολιτικές σκέψεις που προέρχονται από διαφορετικούς χώρους, να είναι αξιόπιστος και να μην πουλά όσους συμπαρατάσσονται σε αυτή την προσπάθεια. Τέλος θεωρώ ότι αυτό το πρόσωπο πρέπει να είναι διατεθειμένο να συγκρουστεί με τα ισχυρότερα συμφέροντα του τόπου αν αυτά εμποδίζουν την εξέλιξη της κοινωνίας. Αν λοιπόν σε μια συνεννόηση με μια κοινωνία πολιτών ή οργανωμένα πολιτικά σύνολα μπορούμε να βρούμε αυτά τα στοιχεία να συγκεντρώνονται εγώ ειλικρινά σας λέω ότι θα στηρίξω αυτή την προσπάθεια με όποιο τρόπο μου περνά από το χέρι» λέει χαρακτηριστικά.

Απαντά και για τη σχέση του με τον ΔΗΣΥ. «Υπήρξα Συναγερμικός από μαθητής. Αν και ουδέποτε διεκδίκησα οποιαδήποτε θέση μέσα στο σύστημα που λέγεται ΔΗΣΥ. Κατέθεσα ως όφειλα τις ανησυχίες μου το 2018 δημόσια, με αποκορύφωμα το πολιτικό γραφείο του 2019 μετά τις ευρωεκλογές όπου παρέστην είπα όλα τα κακώς κείμενα σε δημόσια συνεδρίαση, τους κάλεσα να παραιτηθούν και να κηρύξουν ιδεολογικό και εκλογικό συνέδριο και δυστυχώς χλευάστηκα και δεν υποστηρίχθηκα από κανέναν. Από εκείνη τη μέρα, εδώ και 2 ½ χρόνια, αποχώρησα από τον χώρο του ΔΗΣΥ και δεν έχω καμία απολύτως σχέση με το κόμμα» σημειώνει.

Απαντά επίσης για το περιβόητο μνημόσυνο του Γρίβα και την στάση της Ειρήνης Χαραλαμπίδου.

Διαβάστε τη συνέντευξη στη Μαρίνα Οικονομίδου στην έντυπη έκδοση της «Κ»

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση