ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:20
 

H αντιμετώπιση του μεταναστευτικού επιβάλλεται να είναι τάχιστη

Την από κοινού πεποίθηση Ελλάδας και Κύπρου εξέφρασαν ο κύπριος ΥΠΕΣ και ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Την από κοινού πεποίθηση Ελλάδας και Κύπρου ότι η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος επιβάλλεται να είναι τάχιστη, εξέφρασαν σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής και ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Στεργίου.

Σε συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, με αφορμή την παρουσία κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στην Κύπρο, για τα εγκαίνια των γραφείων της, ο Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι ανταλλάχθηκαν απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, κυρίως του θέματος του μεταναστευτικού, το οποίο Ελλάδα και Κύπρος αντιμετωπίζουν ως ένα τεράστιο πρόβλημα που απασχολεί τις δύο χώρες.

Όπως είπε «είναι ένα θέμα για το οποίο είναι γνωστό ότι έχουμε κοινές δράσεις και κοινή αντιμετώπιση και προσέγγιση στην εξεύρεση λύσεων στα πολλά προβλήματα που προκαλεί στις χώρες μας».

«Είναι πεποίθηση», είπε, «και των δύο κυβερνήσεων ότι η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού επιβάλλεται να είναι τάχιστη και αναγνωρίζουμε το γεγονός ότι ως ευρωπαϊκές χώρες, χώρες με βαθιές ρίζες πολιτισμού και αξιών, βεβαιότατα και έχουμε την καλή θέληση να δώσουμε στέγη και προστασία στους ανθρώπους, που πραγματικά κινδυνεύουν (πρόσφυγες και απροστάτευτα παιδιά), αλλά την ίδια ώρα οι αντοχές των χωρών μας, όσον αφορά την υποδοχή οικονομικών μεταναστών, έχουν προ πολλού ξεπεραστεί».

Σημείωσε ότι η ΕΕ θα πρέπει να δει ολιστικά το συγκεκριμένο πρόβλημα, για να προσθέσει πως πρέπει τις χώρες πρώτης γραμμής να τις διαχειριστεί και να τις αντιμετωπίσει με τρόπο που να μπορούν να ελέγξουν το πρόβλημα των μεταναστευτικών ρόλων.

Από την πλευρά του, ο κ. Στεργίου ανέφερε ότι «η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να αναδείξουμε ότι το θέμα αυτό είναι ένα κατ’ εξοχήν ευρωπαϊκό θέμα, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει και οι δύο χώρες να κάνουμε όλα όσα απαιτούνται, προκειμένου να εκπέμπουμε τα μηνύματα που πρέπει προς κάθε κατεύθυνση».

Είπε, μάλιστα, πως «ζούμε σε μια πολύ ενδιαφέρουσα εποχή και υπάρχουν και άλλα σημαντικά ζητήματα στην ευρύτερη περιοχή, τα οποία είναι βέβαιο ότι Ελλάδα και Κύπρος θα τα αντιμετωπίσουμε πιο ενωμένοι από το παρελθόν και πιο αποτελεσματικοί».

Εγκαίνια Γραφείων Νέας Δημοκρατίας στο κτίριο του ΔΗΣΥ

Ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται στην Κύπρο ως επικεφαλής κλιμακίου του κόμματος του, το οποίο θα εγκαινιάσει τα γραφεία του στη Λευκωσία.

Όπως είπε «είναι γνωστό πως έχουμε μια πολύ δυναμική κοινότητα Ελλήνων και επειδή ακριβώς πρόσφατα ψηφίστηκε και ο σχετικός νόμος, που δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες εκλογείς του εξωτερικού να ψηφίζουν από τον τόπο της διαμονής τους, θέλουμε με αυτή την πρώτη επίσημη επίσκεψη, που κάνουμε εδώ στην Κύπρο, να υποδηλώσουμε την πολύ μεγάλη σημασία που δίνουμε στους Έλληνες, που ζουν και δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΝΔ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:04

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:03

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Αγαπητέ levant, ανεξαρτήτως του αν έχεις δίκιο ή όχι, προτιμότερο να βάλεις την γλώσσα-δηλητήριο στην ...»
Ad Veritatum  |  10:23

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Ο διεφθαρμένος, διαπλεκόμενος υπηρέτης της ολιγαρχίας, αντί να επιβάλει έγκαιρα προληπτικά μέτρα δηλ. ...»
levant  |  18:41

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X