ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Δόξα έφυγε, η ζημιά έγινε

Δρομολογούνται αλλαγές για αντικατάσταση Κωμοδρόμου, ενώ αλλαγές προσώπων αναμένονται και στο κεφάλαιο της Χλώρακας

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Μονόδρομος θεωρείτο εδώ και μέρες η παραίτηση της Δόξας Κωμοδρόμου από το Προεδρικό. Όχι μόνο γιατί τα συγκυβερνώντα κόμματα είχαν εν πολλοίς διαχωρίσει τη θέση τους αλλά και επειδή μόνο έτσι εκτιμήθηκε ότι θα εκτονωθεί η κρίση που δημιουργήθηκε από την αποκάλυψη των υπερωριών που υπέγραφε η κρατική αξιωματούχος και τις οποίες επικύρωνε με την υπογραφή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αυτός ήταν και ο λόγος που από τον στενό κύκλο του Προέδρου της Δημοκρατίας διαρρέετο ότι ο ίδιος θα επιληφθεί προσωπικά του θέματος όταν θα επέστρεφε από τη Νέα Υόρκη. Το ερώτημα που εγείρεται είναι αν μετά από αυτή την αργοπορημένη παραίτηση η πληγή στην εικόνα της κυβέρνησης επουλώνεται.

Το ενδιαφέρον με την παραίτηση της Δόξας Κωμοδρόμου, είναι πως δεν υπήρξε καμία προσπάθεια ανάληψης της ευθύνης, απολογίας για το συμβάν ή έστω εξηγήσεων για το τι εκτυλίχθηκε. Αντιθέτως η ίδια επέλεξε να μιλήσει για ένα «πολύ καλοστημένο σχέδιο, που στόχο είχε να πλήξει τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, την κρίσιμη ώρα που ο ίδιος έδιδε μάχη στη Νέα Υόρκη για το Κυπριακό». Δήλωση που θυμίζει την επικοινωνιακή διαχείριση που επέλεξε η κυβέρνηση Αναστασιάδη όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο των πολιτογραφήσεων. Η ίδια η κα Κωμοδρόμου αποφάσισε πως δεν υπάρχουν νομικές προεκτάσεις –από την απόφασή της να χρεώνει το κράτος υπερωρίες- τονίζοντας ότι οι ευθύνες θα πρέπει να αναζητηθούν.

Από την τοποθέτηση της Δόξας Κωμοδρόμου και την λιτή ανακοίνωση της Προεδρίας, μένουν ωστόσο αναπάντητα αρκετά ερωτήματα. Πρώτα και κύρια για την κρίση του ίδιου του Προέδρου. Ο ίδιος επέλεξε να προχωρήσει με τον διορισμό Κωμοδρόμου, την ίδια στιγμή που η ίδια επέμενε να αναλάβει την θέση του κυβερνητικού αξιωματούχου, να παίρνει τον μισθό του αξιωματούχου αλλά παράλληλα να έχει τα οφέλη της μονιμότητας που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Κανείς δεν ανέλαβε ευθύνη για το φιάσκο, κανείς δεν τοποθετήθηκε ευθαρσώς για το σκάνδαλο, ούτε υπήρξε πρόθεση διορθωτικών κινήσεων πλην της αργοπορημένης παραίτησης. Αυτό βεβαίως που θα πρέπει να απαντηθεί είναι ποιος πήρε την απόφαση χρέωσης υπερωριών καθώς βάσει και των υπονοιών που άφησε η κα Κωμοδρόμου κάποιος άλλος είχε την τελική ευθύνη για την διευθέτηση αυτή.

Ήδη όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Κ» τα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένεται να ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης της Δόξας Κωμοδρόμου, ένα πρόσωπο με εμπειρία στα ΜΜΕ. Την ίδια στιγμή αναμένονται και αντικαταστάσεις προσώπων που είχαν ενεργή εμπλοκή στα της Χλώρακας και Λεμεσού. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν εντός της βδομάδας, ενώ ο Πρόεδρος αναμένεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις- ενημέρωση των πολιτών για το τι εκτυλίχθηκε στη Νέα Υόρκη, μετά και την συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση