ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κασσιανίδου: Ενημέρωσε Σιζόπουλο για χαρτοφυλάκιο και σχεδιασμούς Υφ. Πολιτισμού

Η Δρ. Κασσιανίδου ανάφερε ότι είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον κ. Σιζόπουλο με στόχο να τον ενημερώσει για την πορεία υλοποίησης του έργου του Υφυπουργείου Πολιτισμού

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Σε ό,τι αφορά στο χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργείου Πολιτισμού, για τα τρέχοντα θέματα και τους επόμενους σχεδιασμούς, ενημέρωσε σήμερα η Υφυπουργός Πολιτισμού Δρ. Βασιλική Κασσιανίδου τον Πρόεδρο του Κ.Σ. ΕΔΕΚ, Δρα Μαρίνο Σιζόπουλο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος, στο πλαίσιο σειράς επαφών που πραγματοποιεί η Υφυπουργός Πολιτισμού αυτή την περίοδο με τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Σε δηλώσεις της προς τους δημοσιογράφους, η Δρ. Κασσιανίδου ανάφερε ότι είχε την  ευκαιρία να συναντηθεί με τον κ. Σιζόπουλο με στόχο να τον ενημερώσει για την πορεία υλοποίησης του έργου του Υφυπουργείου Πολιτισμού κατά τον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη και της συγκυβέρνησης.

Σημείωσε ότι κατά τη συνάντηση συζήτησαν για διάφορα θέματα, για τα οποία το Υφυπουργείο Πολιτισμού θα επιθυμούσε τη στήριξη της ΕΔΕΚ. Ανάμεσα στα θέματα αυτά περιλαμβάνονται η προώθηση νομοσχεδίων στη Βουλή των Αντιπροσώπων για ψήφιση, όπως το νομοσχέδιο για τους καλλιτέχνες, τα φορολογικά κίνητρα, καθώς και η γενικότερη στήριξη του πολιτισμού.

Χαρακτηρίζοντας τη συζήτηση με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ ως πολύ εποικοδομητική, η Υφυπουργός ανάφερε πως κατά τη συνάντηση παρείχε ενημέρωση για τα προγράμματα στήριξης της πολιτιστικής παιδείας που προωθούνται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, για το νέο Κυπριακό Μουσείο, όπως επίσης και για άλλες δράσεις τις οποίες θα προωθηθούν από το Υφυπουργείο Πολιτισμού αυτό  το έτος.   

Ο κ. Σιζόπουλος από πλευράς του, αφού ευχαρίστησε την Υφυπουργό για «την ομολογουμένως εποικοδομητική και αξιόλογη συνάντηση», δήλωσε ότι έτυχαν μιας λεπτομερούς ενημέρωσης για τους σχεδιασμούς και τις δράσεις του Υφυπουργείου, που τους βρίσκουν, όπως σημείωσε, απόλυτα σύμφωνους.

«Πρέπει να πούμε ότι είναι σχεδιασμοί αρκετά πρωτοποριακοί και αναβαθμισμένοι και είναι πάρα πολύ σημαντικό και από τη δική μας την πλευρά, όπως καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις, εποικοδομητικά να στηρίξουμε την υλοποίηση αυτών των δράσεων», είπε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

Για ακόμα μια φορά, πρόσθεσε, «θα θέλαμε να τονίσουμε ότι ως μια ημικατεχόμενη πατρίδα που αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα φυσικής και εθνικής επιβίωσης λόγω της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας, είναι πάρα πολύ σημαντικό να αναβαθμίσουμε στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τον πολιτισμό, γιατί ο πολιτισμός στην ουσία αποτελεί, αν όχι την ισχυρότερη, μια από τις πιο ισχυρές ασπίδες προστασίας απέναντι στην επεκτατική πολιτική της Τουρκίας».

Ως εκ τούτου , συνέχισε, γι’ αυτή την εποικοδομητική συνεργασία, εμείς έχουμε δώσει διαβεβαίωση προς την κυρία Υφυπουργό ότι θα τη συνεχίσουμε.

«Είμαστε στη διάθεσή της για καθετί να το συζητήσουμε, και να καταθέσουμε και εμείς τις δικές μας προτάσεις εποικοδομητικά, για να συμβάλουμε και να βοηθήσουμε στην υλοποίηση και στην εκπλήρωση αυτού του υψηλού στόχου έργου που πραγματοποιείται από το Υφυπουργείο», κατέληξε ο κ. Σιζόπουλος. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση