ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Καταγγέλλει για καλπονοθεία o Kαρογιάν τον Νικόλα

Επαναφέρει ζήτημα καλπονοθείας στις εσωκομματικές εκλογές, ζητά ανάκληση των διαγραφών και αναμέτρηση στο εκλογικό συνέδριο

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Μετωπική επίθεση εναντίον του Νικόλα Παπαδόπουλου και των χειρισμών του κατά την τελευταία πενταετία αναμένεται να εξαπολύσει ο Μάριος Καρογιάν κατά τη σημερινή διάσκεψη τύπου.

Ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΚΟ λύνει μετά από καιρό τη σιωπή του και ιδιαίτερα μετά τη διαγραφή του από το κόμμα ασκώντας δριμεία επίθεση κατά του Νικόλα Παπαδόπουλου και της πολιτικής του. Ανοίγει ζήτημα καλπονοθείας κατά τις εσωκομματικές προεδρικές εκλογές του κόμματος του 2014, στην επαρχία Πάφου, ενώ την ίδια στιγμή θα αμφισβητήσει χειρισμούς του κατά την τελευταία πενταετία, που όχι μόνο καταστρατήγησαν το καταστατικό, αλλά «συρρίκνωσαν» τα ποσοστά του κόμματος.

Ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΚΟ θα ζητήσει ανάκληση των διαγραφών και θα ρίξει το γάντι στον Νικόλα Παπαδόπουλο για να αναμετρηθούν στο εκλογικό και πολιτικό συνέδριο του κόμματος.

Καρογιάν εφ όλης της ύλης

Ο Μάριος Καρογιάν άργησε να τοποθετηθεί για την εσωκομματική κρίση του ΔΗΚΟ, ωστόσο αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικός. Για πρώτη φορά, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές θα θέσει επίσημα ζήτημα καλπονοθείας στην επαρχία Πάφου, που οδήγησαν στην εκλογή του Νικόλα Παπαδόπουλου.

Σημειώνεται πως μία τέτοια καταγγελία αποτελεί ποινικό αδίκημα. Το αν ο Σάββας Βέργας θα τοποθετηθεί επί του ζητήματος, ως το πρόσωπο που βρισκόταν δίπλα στον κ. Παπαδόπουλο κατά τις εσωκομματικές εκλογές στην εν λόγω επαρχία είναι ένα ζήτημα ανοικτό. Το σίγουρο είναι πως η επίσημη τοποθέτηση του Μάριου Καρογιάν επί ενός ζητήματος που συζητείται μεν στα πολιτικά πηγαδάκια αλλά ουδέποτε επίσημα, θα αποτελέσει ζήτημα συζήτησης για τις επόμενες μέρες.

Ο Μάριος Καρογιάν θα ρίξει επίσημα το γάντι στον Νικόλα Παπαδόπουλο. Θα ζητήσει συγκεκριμένα ανάκληση των μέχρι σήμερα διαγραφών και αναμέτρηση των δύο τάσεων και φιλοσοφιών στο επικείμενο εκλογικό και πολιτικό συνέδριο. Το αν ο Νικόλας Παπαδόπουλος θα συναινέσει, είναι μάλλον αμφίβολο, δίδοντας έτσι και την διέξοδο στην εν λόγω ομάδα να εξαγγείλει μετέπειτα το δικό της Κίνημα.

Όπως αναφέρουν πηγές η τοποθέτησή του θα είναι μία εφ όλης της ύλης κριτική απέναντι στην προεδρία Νικόλα Παπαδόπουλου στο ΔΗΚΟ. Θα θέσει ζήτημα για τις βουλευτικές εκλογές και για το εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς σύμφωνα με την εσωκομματική αντιπολίτευση του κ. Παπαδόπουλου, η δηκοϊκή ηγεσία δεν νίκησε, αλλά έχει μειώσει τα ποσοστά του κόμματος. Στο ίδιο πλαίσιο αναμένεται να θέσει και ζήτημα λανθασμένων επιλογών στις δημοτικές εκλογές.

Ο ενδιάμεσος χώρος

Ιδιαίτερη κριτική αναμένεται να ασκήσει στην επιλογή του Νικόλα Παπαδόπουλου να συμπλεύσει με τις άλλες δυνάμεις του ενδιάμεσου χώρου, επιλέγοντας μία πιο σκληρή θέση στο κυπριακό. Θέση, που δίδει τη δυνατότητα σε πολλούς να αμφισβητήσουν τη μετριοπαθή στάση του ΔΗΚΟ αλλά και την προσήλωσή του στη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία.

Η εσωκομματική αντιπολίτευση του Νικόλα Παπαδόπουλου έχει πολλές φορές ασκήσει κριτική για «ακραίες θέσεις» που έχουν μετατρέψει το κόμμα, από ρυθμιστικό κόμμα, σε κόμμα διαμαρτυρίας. Δεν αποκλείεται να τον επικρίνει για προσωπικές φιλοδοξίες που έχουν συμβάλει στην καθοδική πορεία του κόμματος.

Καταστρατήγηση του καταστατικού και απολύσεις

Ζήτημα καταστρατήγησης του καταστατικού αναμένεται να θέσει ο Μάριος Καρογιάν, καθώς η κριτική που ασκείται είναι ότι εδώ και καιρό δεν έχει συγκληθεί πολιτικό συνέδριο του κόμματος. Όπως επισημαίνεται η υποψηφιότητα του κ. Παπαδόπουλου δεν πέρασε από τα συλλογικά όργανα, αμφισβητώντας τη «δια βοής» υποψηφιότητά του. Θέμα αναμένεται να θέσει και για το γεγονός ότι ο κ. Παπαδόπουλος έκλεισε πρώτα συμφωνία με τις δυνάμεις του ενδιάμεσου χώρου χωρίς να περάσει πρώτα αυτή συνεργασία στα συλλογικά όργανα του κόμματος.

Ο Μάριος Καρογιάν θα υπογραμμίσει σύμφωνα με έγκυρες πηγές ότι ο Νικόλας Παπαδόπουλος ποδηγέτησε με μία μικρή ομάδα όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες του κόμματος, ενώ παράλληλα θα επισημάνει ότι απέλυσε μία μεγάλη μερίδα χαμηλόμισθου προσωπικού του κόμματος μόλις ανέλαβε την προεδρία.

Η «ισοπεδωτική» αντιπολίτευση, η σκληρή επίθεση απέναντι στα δύο μεγάλα κόμματα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ όπως επίσης και η σύμπλευση με «αντιδιζωνικά» κόμματα, είναι σύμφωνα με το ανεπίσημο ΔΗΚΟ οι λόγοι που ο Νικόλας Παπαδόπουλος έχασε και αυτό αναμένεται να θέσει ο Μάριος Καρογιάν κατά τη σημερινή διάσκεψη τύπου.

Αν και το ζήτημα της εξαγγελίας νέας Κίνησης είναι κάτι που συζητείται ιδιαίτερα στο παρασκήνιο, δεν αναμένεται σήμερα να γίνει η όποια εξαγγελία από τον Μάριο Καρογιάν, αλλά σε μεταγενέστερη φάση, όταν και η όλη ιδέα θα είναι πιο ώριμη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση