ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αλλάζει ένοικους το Προεδρικό

Μόνο ο Βασίλης Πάλμας παραμένει από την παλιά φρουρά

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Με τη νέα θητεία του Νίκου Αναστασιάδη αναδιαμορφώνεται το τοπίο του Προεδρικού καθώς ο μόνος που μένει σταθερός στον χώρο είναι ο Βασίλης Πάλμας. Νέα πρόσωπα μπαίνουν στον χώρο και αποχωρούν τα παλιά όπως οι Νίκος Χριστοδουλίδης που αλλάζει πόστο, ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος και ο Μιχάλης Σοφοκλέους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών και παραδίδει τη σκυτάλη στον έμπειρο Πρόδρομο Προδρόμου ο οποίος μέχρι χθες ήταν εκπρόσωπος τύπου του κόμματος. Από το Προεδρικό αποχωρεί και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου Βίκτωρας Παπαδόπουλος ο οποίος λόγω και της δημοσιογραφικής του ιδιότητας γνώριζε καλά το επικοινωνιακό παιχνίδι, παραδίδοντας το πόστο του στην Κλέλια Βασιλείου η οποία προέρχεται από τον επιχειρηματικό κόσμο και όχι από την ενεργό πολιτική. Μαζί με τον Βίκτωρα Παπαδόπουλο αποχωρεί και ο Μιχάλης Σοφοκλέους παραδίδοντας τη σκυτάλη στον τέως πρόεδρο της ΝΕΔΗΣΥ Πέτρο Δημητρίου.

Ο τέως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την παράδοση των καθηκόντων του υπογράμμισε ότι ο Πρόδρομος Προδρόμου και η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου, θα αποτελούν από σήμερα τη δημόσια έκφραση της πολιτικής της Κυβέρνησης τόσο στο Κυπριακό όσο και σε ολόκληρο το φάσμα των θεμάτων της εσωτερικής διακυβέρνησης.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο αγαπητός φίλος που με διαδέχεται στην κρίσιμη αυτή έπαλξη θα αποδειχθεί όχι μόνο ωφέλιμος προς τον Πρόεδρο αλλά και συνολικά στην Κυβέρνηση, την πολιτική ζωή και την κοινωνία της Κύπρου» , είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδουλίδης εκφράζοντας παράλληλα ευγνωμοσύνη τόσο απέναντι στον Πρόεδρο όσο και στα ΜΜΕ. Ευχαρίστησε τους συνεργάτες του στο Γραφείο του ΚΕ, στο Διπλωματικό Γραφείο του Προέδρου, στο Γραφείο Τύπου της Προεδρίας και στο ΓΤΠ για την συνεργασία και τη στήριξη ενώ θερμές ευχαριστίες εξέφρασε στον τέως Αναπληρωτή ΚΕ Βίκτωρα Παπαδόπουλο. «Οφείλω πάρα πολλά στον Βίκτωρα και θέλω να το γνωρίζει» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Προδρόμου: Θα συνεχίσουμε στον δρόμο της έγκυρης ενημέρωσης

Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του ο νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τιμή που του έκανε με τον διορισμό του λέγοντας ότι είναι μια σημαντική ευθύνη, την οποία θα αναλάβουμε μαζί με την Αναπληρώτρια ΚΕ, Κλέλια Βασιλείου, με τη διαβεβαίωση ότι θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ούτως ώστε να ανταποκριθούμε στα καθήκοντα και τις ανάγκες της θέσης αυτής και να δικαιώσουμε τον Πρόεδρο για την επιλογή του.

Ο κ. Προδρόμου ευχαρίστησε τον προκάτοχό του Νίκο Χριστοδουλίδη και τον συνεχάρη για την νέα του καθήκοντα στο ΥΠΕΞ, λέγοντας ότι στη θητεία του ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μαζί με τον Βίκτωρα Παπαδόπουλο έχουν δώσει δείγματα και έχουν αφήσει μια σημαντική παρακαταθήκη καθαρού και ήρεμου πολιτικού λόγου.

«Σε αυτή την κατεύθυνση της έγκυρης και τεκμηριωμένης ενημέρωσης ειδικότερα όσον αφορά το εθνικό μας ζήτημα θα συνεχίσουμε» είπε σημειώνοντας πως η «κοινή γνώμη θα είναι η δύναμή μας αλλά και ένας πολύ αυστηρός κριτής».

«Πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας να κάνουμε όσα ο Πρόεδρος έχει στο πρόγραμμά του όσο το δυνατόν καλύτερα αλλά και να προχωρήσουμε και σε νέους δρόμους στις αλλαγές που χρειάζονται για τη χώρα μας και που κάνουν την Κύπρο συνεχώς καλύτερη πάντα σε συνεργασία με τις πολιτικές δυνάμεις την κοινωνία ολόκληρη χωρίς καμία διάθεση για διακρίσεις έτσι που σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και το αναβαθμισμένο δείγμα γραφής του προκάτοχου μου Ν. Χριστοδουλίδη και του συνεργάτη του Β. Παπαδόπουλου, μέσα από συνεργασία διάλογο και σύνθεση να πετύχουμε το καλύτερο για τον κόσμο μας και την πατρίδα μας» σημείωσε.  

Βίκτωρας Παπαδόπουλος: Συναρπαστικό ταξίδι

Ο τέως Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εμπιστοσύνη που του έδειξε στα καθήκοντα αυτά, λέγοντας ότι ήταν ένα δύσκολο και συναρπαστικό ταξίδι που του έδωσε την ευκαιρία να θέσει τις δυνάμεις του στην υπηρεσία της χώρας για το καλό της κοινωνίας και του τόπου και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους κ. Προδρόμου και κ. Βασιλείου.

Τη σκυτάλη παρέδωσε λίγο αργότερα και ο Μιχάλης Σοφοκλέους στον Πέτρο Δημητρίου σημειώνοντας πως δεν είναι σε θέση να απαντήσει πότε και με ποιο τρόπο «είναι πιθανόν να ξαναβρεθούμε στην κονίστρα της ενεργού πολιτικής» αλλά διαβεβαίωσε πως θα μείνει ενεργός πολίτης προσηλωμένος στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων και του εκσυγχρονισμού του κράτους. «Η συμμετοχή μου σε μία κυβέρνηση που θεωρώ ως μία από τις καλύτερες που πέρασε ποτέ από την Κύπρο, αποτέλεσε για εμένα τεράστια τιμή και ύψιστο προνόμιο» ανέφερε εκφράζοντας ευχαριστίες στον Πρόεδρο για την εμπιστοσύνη που του επέδειξε αλλά και για το σύντομο μεν αλλά πλούσιο ταξίδι.

«Σήμερα παραδίδω σε ένα άνθρωπο νέο, που προέρχεται – όπως και εγώ – από το φοιτητικό κίνημα και τη νεολαία, τον Πέτρο Δημητρίου. Αισθάνομαι ιδιαίτερα περήφανος γι’ αυτό. Φίλε μου Πέτρο, θέλω να σου ευχηθώ κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνεις. Θέλω να ζητήσω από όλους εδώ να σε στηρίξουν σε αυτή την προσπάθεια όπως στήριξαν και εμένα. Εγώ, θα είμαι δίπλα σου σε ό,τι χρειαστείς» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Προσωπικά, δεν είμαι σε θέση σήμερα να απαντήσω για το εάν, το πότε και με ποιο τρόπο είναι πιθανόν να ξαναβρεθούμε στην κονίστρα της ενεργού πολιτικής. Το μόνο βέβαιο, είναι ότι θα παραμείνω ενεργός πολίτης. Ένας αμετανόητος ζηλωτής του εκσυγχρονισμού και της μεταρρύθμισης της χώρας μας, της κοσμοπολίτικης, εξωστρεφούς και Ευρωπαϊκής Κύπρου, αλλά και μιας πατρίδας επανενωμένης και ελεύθερης, που δεν θα συμβιβαστεί με την κατοχή και την απώλεια μεγάλης έκτασης των εδαφών της» κατέληξε.

"Το να αποτελείς επιλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας προκειμένου να πλαισιώσεις με τις ενέργειες σου το τεράστιο έργο που καλείται να επιτελέσει, επιλογή για την οποία θερμά θέλω ξανά να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αποτελεί σίγουρα μια προσπάθεια άοκνη, συνεχή και με μεγάλη ένταση, προκειμένου να δικαιώσεις αυτή την επιλογή." ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πέτρος Δημητρίου προσθέτοντας πως  όταν επιπλέον χαρακτηρίζεσαι ή καθορίζεσαι από το νεαρό της ηλικίας σου σίγουρα η απόδειξη και το στοίχημα που απαιτείται είναι πολύ μεγαλύτερο προκειμένου να πείσεις πως οι νέοι μπορούν να βρεθούν στα κέντρα λήψης αποφάσεων και ανάληψης ευθυνών. 
"Αντιλαμβάνομαι τη δυσκολία του εγχειρήματος, θέλω να δηλώσω και να υπογραμμίσω τη δέσμευση μου στην προσήλωση προκειμένου η Προεδρία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απρόσκοπτα να μπορέσουν να συνεχίσουν το έργο τους" κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X