ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κατεχόμενα: Αναβλήθηκαν οι «προεδρικές»

Έξι μήνες αναβολή με κοινή απόφαση τ/κ ηγεσίας, «κυβέρνησης» και «βουλής».

Όπως μεταδίδουν τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, οι «προεδρικές εκλογές» αναβάλλονται για 6 μήνες. Η απόφαση λήφθηκε ύστερα από την σημερινή έκτακτη σύσκεψη στο «προεδρικό», στο οποίο συμμετείχαν ο τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, οι εκπρόσωποι των τ/κ κομμάτων που εκπροσωπούνται στην «βουλή», ο «εισαγγελέας» και ο «Πρόεδρος της Βουλής».

Ο Πρόεδρος της «βουλής», Τεμπερουκέν Ουλούτσαϊ δήλωσε ότι το «κοινοβούλιο» ξεκινά εργασίες για το «νομικό» πλαίσιο της απόφασης της αναβολής, το οποίο θα παρουσιαστεί στους «βουλευτές» το συντομότερο δυνατόν.

Σύμφωνα με τον κ. Ουλούτσαϊ, μετά την σημερινή σύσκεψη στο «προεδρικό», η «βουλή» πιάνει δουλειά για να ανοίξει τον δρόμο για την αναβολή της ημερομηνίας διεξαγωγής των «προεδρικών εκλογών» για έξι μήνες. Η «βουλή» θα δημιουργήσει το απαραίτητο «νομικό» πλαίσιο για αυτήν την πρωτόγνωρη απόφαση.

Ο κ. Ουλούτσαϊ δήλωσε ότι η νέα απόφαση λήφθηκε με μπούσουλα την δημόσια υγεία, και με την ελπίδα ότι τα μέτρα που θα ληφθούν θα αποδώσουν θετικά αποτελέσματα στην δύσκολη συγκυρία που αντιμετωπίζει η Κύπρος.

«Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» από κύκλους του «Προεδρικού», ο Μουσταφά Ακιντζί δεν προτίθεται να αποχωρήσει από το αξίωμα του ηγέτη της τ/κ κοινότητας κατά την περίοδο της παράτασης της «προεκλογικής περιόδου», και αυτό παρά την αντίθετη άποψη κάποιων τ/κ πολιτικών».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση