ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κατεχόμενα: Ο ΟΗΕ ζήτησε το κλείσιμο της Λήδρας

Διαδηλώσεις μέχρι να ανοίξουν τα οδοφράγματα

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Ο ΟΗΕ πρότεινε στα κατεχόμενα να προχωρήσουν στο κλείσιμο του οδοφράγματος της Λήδρας. Την πληροφορία έδωσε στην δημοσιότητα ο Αντιπρόεδρος της «κυβέρνησης» και «υπουργός εξωτερικών», Κουντρέτ Όζερσαϊ. Η πρόταση του ΟΗΕ έφτασε στην τ/κ πλευρά πριν από λίγες ώρες. «Ο ΟΗΕ να μην επιχειρήσει να αποκρύψει την ντροπή της ε/κ ηγεσίας, όλα είναι γνωστά με ξεκάθαρο τρόπο», υπήρξε η πρώτη αντίδραση του κ. Όζερσαϊ στην νέα εξέλιξη.

Η πρόταση του ΟΗΕ

Σύμφωνα με τον κ. Όζερσαϊ, ο ΟΗΕ ζήτησε το κλείσιμο του οδοφράγματος από το πρωί της Δευτέρας 09/03. Ο κ. Όζερσαϊ θεωρεί ότι με την νέα πρόταση του, ο ΟΗΕ επιχειρεί να δώσει μερίδιο από την λανθασμένη κίνηση της ε/κ ηγεσίας στο ζήτημα των οδοφραγμάτων και στην τ/κ πλευρά. «Το γεγονός ότι επιχείρησαν να μας μπλέξουν στο λάθος της ε/κ πλευράς είναι ντροπή», δήλωσε ο «υπεξ».

Νέα κινητοποίηση

Η νέα εξέλιξη ήρθε την στιγμή που τ/κ διαδηλωτές, το πρωί της Δευτέρας, έσπευσαν για μια ακόμη φορά στο οδόφραγμα της Λήδρας, για να βρεθούν αυτήν την φορά αντιμέτωποι με την ειρηνευτική δύναμη, η οποία ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει διαδήλωση στην Πράσινη Γραμμή. Οι διαδηλωτές έφεραν μαζί τους λουλούδια που ήθελαν να δώσουν στους εκπρόσωπους της Δημοκρατίας. Η κινητοποίηση των τ/κ διαδηλωτών τερματίστηκε το μεσημέρι. Οι τ/κ διαδηλωτές ανακοίνωσαν ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι να ανοίξουν όλα τα οδοφράγματα. 

«Φωτιά της ειρήνης» και κριτική στα ΜΜΕ

Ορισμένα τ/κ μέσα μεταδίδουν την είδηση ότι στα οδοφράγματα αποφασίστηκε να ανάψει η «φωτιά της ειρήνης» μέχρι την επαναλειτουργία όλων των οδοφραγμάτων. Εν τω μεταξύ, Τ/κ συμπολίτες και ακτιβιστές ασκούν κριτική στα ε/κ μέσα ενημέρωσης με το σκεπτικό ότι μεταδίδουν τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών μονάχα από την οπτική γωνία της ε/κ πλευράς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση