ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κάθεται στο «εδώλιο» της ΕΔΕΚ το Σάββατο ο Παπαδάκης

Πήρε το κατηγορητήριο και παρουσιάζεται στο πειθαρχικό για αντικομματική συμπεριφορά

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Στο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΔΕΚ παρουσιάζεται το προσεχές Σάββατο ο ευρωβουλευτής του κόμματος Δημήτρης Παπαδάκης, μετά και την απόφαση του πολιτικού γραφείου του κόμματος να οδηγήσει τον ευρωβουλευτή στο πειθαρχικό συμβούλιο για αντικομματική συμπεριφορά.

Ο Δημήτρης Παπαδάκης έλαβε μέσω επιδότη το περασμένο Σάββατο το κατηγορητήριό του, που αφορά αντικομματική συμπεριφορά. Έγκυρες πηγές της «Κ» αναφέρουν πως τον κ. Παπαδάκη θα συνοδεύσει ο δικηγόρος του, ενώ έχει ζητήσει ήδη να έχει μία δίκαιη δίκη. Το πειθαρχικό συμβούλιο αποτελείται από τους πρώην υπουργό δικαιοσύνης Δώρο Θεοδώρου, τους Μαρία Θρασυβούλου, Δημήτρη Παυλίδη, Λεύκιος Δοράτης και Σωκράτης Σωκράτους. Κύκλοι από το στενό περιβάλλον του ευρωβουλευτή, σημειώνουν πως κάποιοι εκ του πειθαρχικού συμβουλίου θα έπρεπε να αυτοεξαιρεθούν, δεδομένου του ότι στις ευρωεκλογές κάποιοι εξ αυτών είχαν κινηθεί ανοικτά εναντίον της υποψηφιότητας του κ. Παπαδάκη.

Το πειθαρχικό συμβούλιο μπορεί να επιβάλει ποινή είτε αυστηρής επίπληξης είτε αφαίρεση της ιδιότητας του κομματικού μέλους για ένα χρονικό διάστημα ή μόνιμα.

Ο Κωστής Ευσταθίου είχε οριστεί τον περασμένο Νοέμβρη από το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ ως υπεύθυνος να διερευνήσει κατά πόσο ισχύουν οι καταγγελίες ότι ο ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ δεν τηρεί τις κομματικές και οικονομικές του υποχρεώσεις.

Η καταγγελία εστιάζεται στο ότι ο Δημήτρης Παπαδάκης δεν καταβάλλει κάθε μήνα το 10% του μισθού του στο κόμμα ως εισφορά, ενώ όπως λέγεται δεν εργοδοτεί από τον μισθό του ευρωβουλευτή προσωπικό που θα βρίσκεται στα γραφεία της ΕΔΕΚ και όχι στις Βρυξέλλες. Κάτι τέτοιο βεβαίως θεωρείται πως αντιτάσσεται στους κανονισμούς του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Δημήτρης Παπαδάκης χαρακτήρισε σε διάφορες τοποθετήσεις του ως γελοίες της κατηγορίες και προειδοποίησε πως θα μιλήσει την ώρα που θα κρίνει ο ίδιος καλό. Σημείωσε ότι είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του στο κόμμα, καταθέτοντας σε αυτό το 10% των συνολικών απολαβών από το μισθό του ευρωβουλευτή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση