ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:43
 

ΚΕ: Είμαστε διατεθειμένοι να προχωρήσουμε σε έντιμη συμφωνία συμβιβασμού

Ο κ. Προδρόμου αναφέρθηκε στις προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού και στις ευθύνες της Τουρκίας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η καθαρή θέση και η πολιτική βούληση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, «αν βρει ανταπόκριση και από την άλλη πλευρά, θα μας επιτρέψει σύντομα να συζητήσουμε την οριστική επίλυση του πολύχρονου προβλήματος της ξένης κατοχής, της προσφυγιάς και του σφετερισμού των περιουσιών», δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε επιμνημόσυνο λόγο του στο μνημόσυνο των πεσόντων του Δήμου Μόρφου, ο κ. Προδρόμου μετέφερε το θερμό χαιρετισμό και τη διαβεβαίωση του Προέδρου Αναστασιάδη ότι «παραμένει απόλυτα προσηλωμένος στην προσπάθεια απελευθέρωσης της χώρας μας από την κατοχή και επανένωσης μέσα από μια συμφωνημένη λειτουργική και βιώσιμη λύση».

Ο κ. Προδρόμου αναφέρθηκε στις προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού και στις ευθύνες της Τουρκίας, και σημείωσε ότι «η ελληνική κυπριακή πλευρά είναι έτοιμη και διατεθειμένη να προχωρήσει σε μια έντιμη συμφωνία συμβιβασμού που θα επιτρέψει να δημιουργηθούν συνθήκες ειρηνικής συνεργασίας και ευημερίας για όλους μέσα σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος».

Στην προσπάθεια για την επίλυση του Κυπριακού είναι στρατευμένη και ολόκληρη η Κυβέρνηση, ανέφερε ο κ. Προδρόμου

«Θα πρέπει γι’ αυτό να αποφευχθούν υπέρμετρες νεοφανείς αξιώσεις που και παραβιάζουν παλαιότερες συγκλίσεις και καθιστούν μια συμφωνία ανέφικτη. Θα πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι η Κύπρος προχωρά σε συμφωνία λύσης, προκειμένου να αφεθεί απερίσπαστη από ξένες επεμβάσεις να λειτουργεί ως κράτος δικαίου και να κυβερνάται μέσα από δημοκρατικές συνθήκες, με ένα λειτουργικό σύστημα», είπε.

Ανέφερε ότι «στην προσπάθεια για την επίλυση του Κυπριακού είναι στρατευμένη και ολόκληρη η Κυβέρνηση», η οποία «με μελετημένες και με στοχευμένες πολιτικές τα τελευταία χρόνια καλλιεργούμε και αξιοποιούμε διεθνή ερείσματα και συνεργασίες».

«Ταυτόχρονα, αναλογιζόμενοι τις τεράστιες δυνατότητες που θα προσφέρει η επανένωση της πατρίδας μας για το σύνολο των νόμιμων και μόνιμων Κυπρίων, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι το συμφέρον της Κύπρου είναι η πραγματική ανεξαρτησία, χωρίς ξένους εγγυητές, στρατό και επεμβάσεις», είπε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:04

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:03

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Αγαπητέ levant, ανεξαρτήτως του αν έχεις δίκιο ή όχι, προτιμότερο να βάλεις την γλώσσα-δηλητήριο στην ...»
Ad Veritatum  |  10:23

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Ο διεφθαρμένος, διαπλεκόμενος υπηρέτης της ολιγαρχίας, αντί να επιβάλει έγκαιρα προληπτικά μέτρα δηλ. ...»
levant  |  18:41

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X