ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

KE: Η Κυβέρνηση σε πλήρη συνεννόηση με πολιτικές δυνάμεις ΕΕ, σε εθνικά ζητήματα

Τι απάντησε ο κ. Λετυμπιώτης για το εάν ο Πρόεδρος έχει πάρει τις δικές του αποφάσεις όσον αφορά στην εκλογή του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

ΚΥΠΕ

Σε ό,τι αφορά σε εθνικά ζητήματα, η Κυβέρνηση είναι σε πλήρη συνεννόηση με όλες τις πολιτικές δυνάμεις σε επίπεδο ΕΕ, δήλωσε την Τρίτη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, αναφορικά με την εκλογή Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο, κατά την τακτική ενημέρωσή του προς τα μέσα ενημέρωσης, αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, έχει πάρει τις δικές του αποφάσεις όσον αφορά στην εκλογή του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μετά και τη δημόσια στήριξη των πρωθυπουργών Ελλάδας και Πολωνίας στην υποψηφιότητα της Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν για δεύτερη θητεία, αλλά και για τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) και αν δικαιούται να ψηφίσει μαζί με τους αρχηγούς στο ΕΛΚ, ο κ. Λετυμπιώτης δήλωσε ότι η συμμετοχή του Προέδρου Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ, «είναι κάτι το οποίο έχει απαντηθεί, όχι τώρα αλλά από τον Μάρτιο του 2023 όταν έλαβε και την πρώτη πρόσκληση να συμμετέχει στο ΕΛΚ».

Από τότε, πρόσθεσε, σε κάθε Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, συμμετέχει στις εργασίες του ΕΛΚ, σημειώνοντας ότι «έχει απαντηθεί επανειλημμένα αυτό το ζήτημα». Ως προς τις αποφάσεις ή τις τοποθετήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Λετυμπιώτης είπε ότι αν υπάρχει οποιαδήποτε τοποθέτηση αυτή θα γίνει επίσημα.

Ερωτηθείς αν θα μπει σε διαβούλευση με την Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, αφού το κόμμα της είναι επίσημα μέλος του ΕΛΚ, ή εάν όχι, θα προτείνει την κ. φον ντερ Λάιεν, ο Εκπρόσωπος είπε ότι είναι κάτι το οποίο θα συζητηθεί και εντός του ΕΛΚ, το οποίο σε λίγες ημέρες θα έχει προγραμματισμένες εργασίες στις οποίες θα συμμετέχει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σε ερώτηση για το αν δηλαδή δεν θα συνεννοηθούν από πριν, είπε ότι το ΕΛΚ, όπως κάθε ευρωπαϊκή ομάδα έχει συγκεκριμένους κανονισμούς και διαδικασίες, οι οποίες διέπουν τον τρόπο λειτουργίας τους, και ότι ο Προέδρος της Δημοκρατίας, «όπως κάνει πάντοτε, άλλωστε, θα τοποθετηθεί εντός του ΕΛΚ». Ο Εκπρόσωπος έδωσε τη διαβεβαίωση πως σε ό,τι αφορά σε εθνικά ζητήματα, «βρισκόμαστε σε πλήρη συνεννόηση με όλες τις πολιτικές δυνάμεις σε επίπεδο ΕΕ».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση