ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

KE: Ο ΠτΔ αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για τα αποτελέσματα επαφών της

Τις προηγούμενες μέρες η προσωπική απεσταλμένη του κ. Γκουτέρες είχε μαραθώνιο επαφών σε Αθήνα, Λονδίνο, Βρυξέλλες, Παρίσι, Βερολίνο αλλά και Μόσχα, ενώ χθες συναντήθηκε στην Άγκυρα με τον Τούρκο ΥΠΕ

ΚΥΠΕ

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναμένει να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της τις προηγούμενες μέρες και τις σκέψεις της για τα επόμενα βήματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Η συνάντηση της κ. Ολγκίν με τον ΠτΔ ορίστηκε για τις 10.00 το πρωί της Τετάρτης και με τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ στις 12.00 το μεσημέρι.

Τις προηγούμενες μέρες η προσωπική απεσταλμένη του κ. Γκουτέρες είχε μαραθώνιο επαφών σε Αθήνα, Λονδίνο, Βρυξέλλες, Παρίσι, Βερολίνο αλλά και Μόσχα, ενώ χθες συναντήθηκε στην Άγκυρα με τον Τούρκο ΥΠΕΞ.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε στο ΚΥΠΕ ότι έχει προγραμματιστεί ήδη και δεύτερη συνάντηση με την κ. Ολγκίν η οποία θα παραμείνει στο νησί έως τις 14 Μαΐου.

Ο κ. Λετυμπιώτης επανέλαβε τη σημασία της διασύνδεσης των Ευρωτουρκικών με την πρόοδο στο Κυπριακό και το θετικό μήνυμα που στάληκε από Λευκωσία και ΕΕ.

Κληθείς να σχολιάσει τις νέες δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη ότι η ομοσπονδία δεν αποτελεί επιλογή, ο Εκπρόσωπος τόνισε για μια ακόμη φορά ότι η ε/κ πλευρά παραμένει προσηλωμένη στο συμφωνημένο πλαίσιο λύσης και αυτή η προσήλωση είναι αταλάντευτη.

«Δεν αναμένουμε ότι είναι μέσα από δημόσιες δηλώσεις που μπορεί να υπάρξει πρόοδος, αλλά μέσα από την ανάληψη πρωτοβουλιών όπως για παράδειγμα τα μέτρα προς τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας που ανακοινώσαμε τον Ιανουάριο και τα ευρωτουρκικά», ανέφερε.

Σε ερώτηση αν υπάρχει προγραμματισμός για συνεδρίαση του Εθνικού ανέφερε ότι θα συγκληθεί όταν τα δεδομένα διαφοροποιηθούν σε σχέση με το προηγούμενο Εθνικό, όπως σε κάθε περίπτωση μέχρι σήμερα.

Ο κ. Λετυμπιώτης ανέφερε ότι ενόψει της μετάβασης του Πρωθυπουργού Μητσοτάκη στην Τουρκία θα γίνει ο απαραίτητος συντονισμός, στο πλαίσιο της συνεχούς επαφής Αθήνας - Λευκωσίας, στην προσπάθεια για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση