ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΚΕ: Πραγματικά διερωτάται κανείς τι ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο

Ο κ. Πελεκάνος αναφέρει ότι το ΑΚΕΛ υποσκάπτει τις προσπάθειες για έναν δημιουργικό διάλογο

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Απάντηση στην ανακοίνωση του ΑΚΕΛ  εξέδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος. Ο κ. Πελεκάνος διερωτάται τι ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποδεχθεί και τονίζει ότι με τις θέσεις που προβάλλει το κόμμα υποσκάπτει τις προσπάθειες  για ένα δημιουργικό διάλογο. 

Αυτούσια η ανακοίνωση

Σε απάντηση της σημερινής ανακοίνωσης του ΑΚΕΛ και στα όσα συνεχίζει να προβάλλει, πραγματικά διερωτάται κανείς, τι ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποδεχθεί.

Την αξίωση της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων να αναγνωρίσουμε στο παράνομο μόρφωμα, ισότιμο με το νόμιμο κράτος, καθεστώς, προκειμένου να οδηγηθούμε σε ένα νέο κύκλο συνομιλιών για να πετύχει αυτό που επιδιώκει η Τουρκία;

Αντιλαμβάνεται το ΑΚΕΛ ότι με τις θέσεις που προβάλλει υποσκάπτει τις ειλικρινείς προσπάθειες της πλευράς μας για ένα δημιουργικό διάλογο;

Τι άραγε εισηγείται; Να αποδεχθούμε τις έκνομες και αυθαίρετες ενέργειες της Τουρκίας, την ώρα που παραβιάζει το καθεστώς της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, ή όταν κατά παράβαση του Δικαίου της Θάλασσας παρεμποδίζει έρευνες για ένα Πρόγραμμα που συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ;

Πότε επιτέλους θα αντιληφθεί το ΑΚΕΛ ότι με την εμμονή στις θέσεις που προβάλλει, στην ουσία δικαιολογεί τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας.

Η ανακοίνωση ΑΚΕΛ

Η κατοχική δύναμη και η τουρκοκυπριακή ηγεσία συνεχίζουν τις εργασίες για τον εποικισμό της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου. Το δίδυμο Ερντογάν-Τατάρ συνεχίζει να περιφρονεί το διεθνές δίκαιο και τα Ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ. Βάζουν αλάτι στις πληγές των Βαρωσιωτών. Κωφεύουν ακόμα και στις εκκλήσεις των Τουρκοκυπρίων που διεκδικούν μαζί μας την επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της.

Αυτές οι ενέργειες –που προφανώς δεν είναι πυροτεχνήματα όπως αρχικά νόμιζε η κυβέρνηση Αναστασιάδη- θα ενταθούν γιατί ακριβώς η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή ηγεσία αξιώνουν τον οριστικό διαμελισμό της πατρίδας μας.

Για αυτό χρειάζεται να ανακόψουμε αυτή την ολέθρια κι επικίνδυνη πορεία προς την οριστική διχοτόμηση, σταθμός της οποίας θα είναι ο εποικισμός του Βαρωσιού με ό,τι αυτό σημαίνει.

Εμείς είχαμε και έχουμε τη θέση ότι μόνο ο τερματισμός της κατοχής και η επανένωση του τόπου μας, μέσα από λύση του Κυπριακού στη συμφωνημένη βάση και πλαίσιο, μπορεί να σώσει και το Βαρώσι και ολόκληρη την Κύπρο. Για αυτό επιμέναμε και επιμένουμε ότι η επικέντρωση πρέπει να είναι στην επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο που διακόπηκαν το 2017.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση