ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

KE: Το ΑΚΕΛ λησμονεί ότι η διακυβέρνηση του κατήργησε την ΑΤΑ

Είναι με πολλή υπομονή που παρακολουθούμε την πορεία λαϊκισμού και μηδενισμού που ακολουθεί το ΑΚΕΛ, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο κ. Πελεκάνος

ΚΥΠΕ

Το ΑΚΕΛ λησμονεί ότι είναι η δική του διακυβέρνηση που το 2012 κατήργησε τα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, απαντώντας στο ΑΚΕΛ.

"Είναι με πολλή υπομονή που παρακολουθούμε την πορεία λαϊκισμού και μηδενισμού που ακολουθεί το ΑΚΕΛ. Προβάλλουν και αξιώνουν την πλήρη επαναφορά του θεσμού της ΑΤΑ, λησμονώντας ότι είναι η δική τους διακυβέρνηση που το 2012 κατήργησε τα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων", προσθέτει.

Περαιτέρω, ο κ. Πελεκάνος αναφέρει ότι το ΑΚΕΛ παραγνωρίζει επίσης ότι η παρούσα Κυβέρνηση αποκατέστησε την ΑΤΑ το 2017, μετά από συμφωνία των κοινωνικών εταίρων, συμπεριλαμβανομένης της ΠΕΟ, όταν συμφωνήθηκε η καταβολή του 50% του δικαιώματος των εργαζομένων στην ΑΤΑ.

Τέλος, σημειώνει ότι είναι η παρούσα διακυβέρνηση, μέσω του καθ’ ύλην αρμόδιου Υπουργού, που προκάλεσε τον διάλογο για εξεύρεση μιας συναινετικής λύσης προς όφελος τόσο των εργαζομένων όσο και της αναπτυξιακής πορείας του τόπου.

Η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ 

Οι μέρες των γιορτών κάνουν την ακρίβεια ακόμα πιο αισθητή για τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας. Αυξήσεις σε αγαθά και υπηρεσίες, ρεύμα, καύσιμα, δόσεις, ενοίκια ροκανίζουν το εισόδημα των μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων του τόπου, την ώρα που τα ταμεία μεγαλοεπιχειρηματιών και κράτους γεμίζουν.

Υπάρχουν απτά και δραστικά μέτρα που μπορούν να προστατεύσουν την κοινωνία. Η πλήρης αποκατάσταση της ΑΤΑ αλλά και η επέκτασή της ώστε να καλύψει όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα θα είναι μια δραστική ασπίδα προστασίας για το βιοτικό επίπεδο της κυπριακής κοινωνίας.

Η Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή είναι μια κατάκτηση των εργαζομένων που κερδήθηκε μετά από σκληρούς αγώνες και που κρατήθηκε στη ζωή παρά την απαίτηση Τρόικας-εργοδοτικών συνδέσμων και Συναγερμού για ολική κατάργησή της. Σήμερα, είναι πιο επιτακτική από ποτέ η αποκατάσταση και η διεύρυνση της. Το ΑΚΕΛ ενώνει τη φωνή του με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και όλους τους εργαζόμενους του τόπου.

Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει θέση για την ΑΤΑ και να πάψει να κρύβεται πίσω από τους εργοδοτικούς συνδέσμους. Οφείλει να σεβαστεί την υπογραφή της στη μεταβατική συμφωνία που στόχο είχε την αποκατάσταση του θεσμού στη βάση της φιλοσοφίας του. Και η φιλοσοφία του δεν είναι άλλη από την προστασία της αγοραστικής δύναμης των μισθών απέναντι στον πληθωρισμό. Πότε λοιπόν –αν όχι τώρα, που ο πληθωρισμός είναι στα ύψη- πρέπει να αποκατασταθεί η ΑΤΑ, κατά την κυβέρνηση Συναγερμού;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση