ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κοινό ανακοινωθέν Κύπρου - Ιορδανίας - Ελλάδας μετά την 1η τριμερή για θέματα Άμυνας και Ασφάλειας

Όσα συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν μέσα από το κοινό ανακοινωθέν

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ολοκληρώθηκε η πρώτη Τριμερής Συνάντηση μεταξύ των Υπουργών Άμυνας Κύπρου, Ελλάδας και Ιορδανίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα 1 Δεκεμβρίου στη Λευκωσία. Σε ΄΄ότι άφορα τα συζητηθέντα εκδόθηκε κοινό ανακοινωθέν με ανανέωση δεσμέυσεων, συμφωνηθέντων καθώς και επόμενες δράσεις χωρισμένο σε 5 σημεία.

Ακολουθεί αυτούσιο το κοινό ανακοινωθέν:

1. Ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και ο Στρατηγός Yousef Al-Hnaity, Αρχηγός των Διακλαδικών Δυνάμεων του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας συναντήθηκαν στη Λευκωσία την 1η Δεκεμβρίου 2021. Η εν λόγω συνάντηση ήταν η πρώτη τριμερής συνάντηση σε επίπεδο Υπουργών Άμυνας των τριών χωρών, αποτελώντας την αρχή της αμυντικής συνεργασίας.

2. Οι Υπουργοί σημείωσαν ότι η τριμερής αμυντική συνεργασία βασίζεται στις αρχές της Κοινής Δήλωσης της Τρίτης Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελληνικής Δημοκρατίας – Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας – Κυπριακής Δημοκρατίας της 28ης Ιουλίου 2021.

3. Οι Υπουργοί συμφώνησαν στη σύσταση Κοινής Επιτροπής για την προετοιμασία και τη διευθέτηση μελλοντικών συναντήσεων και την υπογραφή προγράμματος τριμερούς συνεργασίας, που θα περιλαμβάνει στρατιωτικές ασκήσεις και εκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας, του Ναυτικού και των Ειδικών Δυνάμεών τους.

4. Οι Υπουργοί επανέλαβαν τη δέσμευσή τους για περαιτέρω ενίσχυση των διεθνών και περιφερειακών προσπαθειών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της ριζοσπαστικοποίησης.

5. Οι Υπουργοί συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν την επόμενη Τριμερή Συνάντηση Υπουργών Άμυνας στην Ιορδανία το 2022.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση