ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μήνυμα κυβέρνησης και Γενικού Εισαγγελέα για τις επικρίσεις στην υπόθεση της 19χρονης

Όπως σημειώνει «η Κυπριακή Δημοκρατία, ως συντεταγμένο κράτος, έχει συνταγματικά κατοχυρωμένους θεσμούς και διάκριση των εξουσιών

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την πλήρη εμπιστοσύνης στην δικαιοσύνη και τα Δικαστήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας, που θα πρέπει να αφήνονται απερίσπαστα να εφαρμόζουν τους νόμους του κράτους και να απονέμουν δικαιοσύνη, εξέφρασε μέσω γραπτής ανακοίνωσης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριακός Κούσιος σχετικά με την υπόθεση της 19χρονης Βρετανίδας.

Όπως σημειώνει «η Κυπριακή Δημοκρατία, ως συντεταγμένο κράτος, έχει συνταγματικά κατοχυρωμένους θεσμούς και διάκριση των εξουσιών.

Στα πλαίσια αυτά, η Κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει σε υποθέσεις που εκδικάζονται από τα αρμόδια Δικαστήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά ούτε και σχολιάζει θέσεις ή ισχυρισμούς οι οποίοι προβάλλονται αναφορικά με υποθέσεις που εκκρεμούν ενώπιον των Δικαστηρίων».

Παρέμβασή του στην υπόθεση θα συνιστούσε παρέμβαση στο δικαστικό έργο, λέει ο Γ. Εισαγγελέας

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης αναφέρει, σε σημερινή ανακοίνωσή του, ότι τυχόν παρέμβασή του στην ποινική υπόθεση πρόκλησης δημόσιας βλάβης με κατηγορούμενη νεαρή Βρετανίδα «δεν θα συνιστούσε τίποτε άλλο παρά εμπόδιο στην διακρίβωση των πραγματικών γεγονότων και παρέμβαση στο δικαστικό έργο».

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα αναφορικά με την υπόθεση, ο κ. Κληρίδης διευκρινίζει ότι «αφ΄ης στιγμής η κατηγορούμενη στην υπόθεση είχε προβεί σε σοβαρές καταγγελίες κατά των ανακριτικών αρχών της Δημοκρατίας, αυτές οι καταγγελίες άπτονταν του θέματος της θεληματικότητας της κατάθεσης της και θα έπρεπε να μη αφεθούν να αιωρούνται με αναστολή ποινικής δίωξης αλλά θα έπρεπε να αποφασισθούν από το εκδικάζον Δικαστήριο, ενώπιον του οποίου είχαν εγερθεί. Και αυτό έγινε.»

«Αφ΄ης στιγμής η κατηγορούμενη στην υπόθεση είχε εγείρει και συνεχίζει να εγείρει θέμα μη διεξαγωγής δίκαιης δίκης, και τούτο είναι κατ΄εξοχήν νομικό-συνταγματικό θέμα το οποίο πρέπει να εγείρεται ενώπιον του Δικαστηρίου και να αποφασίζεται από αυτό», συμπληρώνει.

Καταλήγοντας , ο κ. Κληρίδης αναφέρει ότι «οποιαδήποτε τυχόν παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα είτε για λόγους δημόσιου συμφέροντος, είτε για άλλους λόγους, δεν θα συνιστούσε τίποτε άλλο παρά εμπόδιο στην διακρίβωση των πραγματικών γεγονότων και παρέμβαση στο δικαστικό έργο».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση