ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:59
 

Κούσιος: Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είτε δεν έχει διαβάσει είτε επιλεκτικά αγνοεί την έκθεση Moneyval

Η έκθεση επιβεβαιώνει σημαντική πρόοδο της χώρας μας οριζόντια σε όλους σχεδόν τους πυλώνες που ερευνά, σύμφωνα με τον ΚΕ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

«Εάν ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ κ. Νικόλας Παπαδόπουλος θεωρεί πράγματι, όπως δήλωσε σήμερα, ως προτεραιότητα, την πάταξη της διαφθοράς, τότε δεν έχει παρά να αναγνωρίσει τη σπουδαιότητα των νομοθετημάτων και μεταρρυθμίσεων που η Κυβέρνηση έχει θέσει ενώπιον της Βουλής, και να συμβάλει να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο το πλαίσιο διαφάνειας, καταπολέμησης της διαφθοράς και βελτίωσης της δικαιοσύνης στον τόπο», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, σε απάντησή του στις δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΚΟ για τη διαφθορά.

«Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ περιγράφει με μελανά χρώματα την εικόνα της χώρας μας επικαλούμενος εκθέσεις, όπως αυτή της Moneyval, την οποία είτε δεν έχει διαβάσει είτε επιλεκτικά αγνοεί. Η έκθεση επιβεβαιώνει σημαντική πρόοδο της χώρας μας οριζόντια σε όλους σχεδόν τους πυλώνες που ερευνά. Η Κύπρος είναι μία από τις 25 χώρες σε σύνολο 98 που υποβλήθηκαν σε αυτήν την αξιολόγηση και οι οποίες παρουσιάζουν υψηλή βαθμολογία και στους 11 πυλώνες αξιολόγησης», αναφέρει ο κ. Κούσιος.

Σημειώνει ότι «είναι γεγονός πως τα ζητήματα που αφορούν τη διαφθορά ευρίσκονται τα τελευταία χρόνια στην ημερήσια διάταξη. Ο μόνος λόγος, όμως, που συμβαίνει αυτό, είναι γιατί η παρούσα Κυβέρνηση είναι η πρώτη που, αντί να βάλει τα σκάνδαλα κάτω από το χαλί, όπως παραδοσιακά συνέβαινε επί προηγούμενων διακυβερνήσεων είτε του ΔΗΚΟ ή του ΔΗΚΟ και του ΑΚΕΛ, τα αναδεικνύει, τα ερευνά και οδηγεί στη δικαιοσύνη τους υπευθύνους».

«Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη είναι η πρώτη που επέδειξε πολιτική βούληση και οδήγησε στη φυλακή πρόσωπα από όλους τους πολιτικούς χώρους και από όλες τις κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές βαθμίδες. Το κλειδί είναι η πολιτική βούληση και η ενίσχυση των θεσμών. Είναι έργο της παρούσας Κυβέρνησης η πρώτη Εθνική Στρατηγική κατά της Διαφθοράς η οποία εστιάζεται στην πρόληψη, αλλά και στην αποτελεσματική επιβολή μέτρων κατά της διαφθοράς, όπως είναι η ενδυνάμωση νομοθετικού, δικαστικού και ελεγκτικού πλαισίου», καταλήγει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:04

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:03

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Αγαπητέ levant, ανεξαρτήτως του αν έχεις δίκιο ή όχι, προτιμότερο να βάλεις την γλώσσα-δηλητήριο στην ...»
Ad Veritatum  |  10:23

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Ο διεφθαρμένος, διαπλεκόμενος υπηρέτης της ολιγαρχίας, αντί να επιβάλει έγκαιρα προληπτικά μέτρα δηλ. ...»
levant  |  18:41

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X