ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κυβέρνηση: Τερματισμός τουρκικών ενεργειών για προοπτική επανάληψης διαλόγου

Αναλυτικά οι δηλώσεις της αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου Νιόβης Παρισινού.

ΚΥΠΕ

Η οποιαδήποτε προοπτική επανέναρξης των διαπραγματεύσεων απαιτεί τον τερματισμό των προκλητικών και διεθνώς καταδικαστέων ενεργειών παραβίασης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς ανάλογες ενέργειες κάθε άλλο παρά προωθούν τη δημιουργία του απαραίτητου κλίματος προς την έναρξη των διαπραγματεύσεων, δήλωσε την Κυριακή η αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Νιόβη Παρισινού.

Σε ομιλία στο μνημόσυνο των ηρώων των κοινοτήτων Δρομολαξιάς – Μενεού, η κ. Παρισινού είπε ότι στο πλαίσιο αυτό και δεδομένου ότι οι ενέργειες αυτές δεν οδηγούν σε καμία των περιπτώσεων προς την επιθυμητή κατεύθυνση, είναι απαραίτητο τόσο η τουρκική όσο και η τουρκοκυπριακή πλευρά να αντιληφθούν ότι η επίτευξη μιας βιώσιμης και διαρκούς λύσης του Κυπριακού ζητήματος, είναι δυνατόν να επιτευχθεί μόνο μέσω αμοιβαίου σεβασμού και συμβιβασμών.

"Αναλόγως, αναμένουμε από την τουρκική πλευρά να συμμορφωθεί με τη νομική και ηθική υποχρέωση που έχει στη βάση του διεθνούς δικαίου και να συνεργαστεί για την αποτελεσματική εξέταση της τύχη των αγνοουμένων", ανέφερε.

Η αναπληρώτρια Εκπρόσωπος διαβεβαίωσε για τις άοκνες προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος, είπε, καταβάλλοντας το άπαν των δυνάμεων του εργάζεται για την εξεύρεση μίας δίκαιης, ειρηνικής και βιώσιμης λύσης όσον αφορά το Κυπριακό ζήτημα.

"Η δική μας πλευρά, έχει πολλάκις ξεκαθαρίσει τη βούληση και την ετοιμότητα που διαθέτει να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων προκειμένου στη βάση του ειρηνικού διαλόγου να επιτευχθεί μία συνολική λύση", ανέφερε, τονίζοντας ότι πρέπει να είναι λύση η οποία να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των προσφύγων αλλά και ολόκληρου του λαού, η οποία θα εδράζεται στις συμφωνίες υψηλού επιπέδου, τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, θα επανενώνει τον τόπο μας και θα τον απαλλάσσει από τις αναχρονιστικές όποιες εγγυήσεις, επεμβατικά δικαιώματα και στρατούς κατοχής.

"Στόχος παραμένει, όπως η Κύπρος, μέσα από τη λύση, μετεξελιχθεί σε ένα πραγματικά ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος πλήρως απαλλαγμένο από εξαρτήσεις τρίτων, εξασφαλίζοντας στο πλαίσιο αυτό στο σύνολο των νομίμων κατοίκων, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, την προοπτική της ειρηνικής συνύπαρξης σε ένα ασφαλές και σταθερό περιβάλλον" ανέφερε.

Η κ. Παρισινού σημείωσε ακόμη το χρέος έναντι στις απελθούσες και κυρίως στις επερχόμενες γενεές του τόπου μας, να αποκαταστήσουμε την ιστορική συνέχεια στον τόπο μας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση