ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κυριάκος Κόκκινος: Δεν νιώθω πως είμαι δημόσιος υπάλληλος

Ο υφυπουργός Έρευνας κάνοντας έναν απολογισμό, λέει πως το ψηφιακό στοίχημα πρέπει να κερδηθεί

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Τα αγκάθια που συνάντησε αναλαμβάνοντας το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, τις πιεστικές ανάγκες για ψηφιακές υπηρεσίες εν μέσω πανδημίας, αλλά και τις παρακαταθήκες που φιλοδοξεί να αφήσει πίσω του, ξεδιπλώνει στη συνέντευξή του στην «Κ» ο Κυριάκος Κόκκινος.

Ο υφυπουργός Έρευνας είναι αποκαλυπτικός για το τι συνάντησε σ’ ένα τμήμα της κρατικής μηχανής, προερχόμενος ο ίδιος από τον ιδιωτικό τομέα. Είκοσι μήνες μετά δείχνει τι θα έκανε διαφορετικά, τι θέλει να ολοκληρώσει μέχρι το τέλος της θητείας του, καθώς και τα δύο έργα που για τον ίδιο είναι στοίχημα. Ο υφυπουργός Έρευνας δεν κρύβει τις πιέσεις που δέχθηκε και η Κύπρος, που ο ίδιος τις προσδιορίζει ως εισηγήσεις, από τις ΗΠΑ για τις υποδομές ανάπτυξης δικτύων πέμπτης γενιάς (5G) κινεζικής προέλευσης.

–Με εμπειρία είκοσι μηνών μετανιώσατε που από τον ιδιωτικό τομέα μεταπηδήσατε σε μια κυβερνητική θέση;

–Όχι, καθόλου. Να πω πως δεν θεωρώ ότι έχω μετακινηθεί από τον ιδιωτικό τομέα στο δημόσιο, δεν θεωρώ πως είμαι δημόσιος υπάλληλος. Έχω μετακινηθεί από τον χώρο της επιχειρηματικότητας στο χώρο των missionaries. Νιώθω ότι είναι ένα ιερό καθήκον να λειτουργήσω ως φορέας αλλαγής για μια καλύτερη κοινωνία, για μια πιο ανταγωνιστική οικονομία, αξιοποιώντας τις γνώσεις που έχω αποκτήσει από την επιχειρηματική μου καριέρα και δραστηριότητα.

 

Διαβάστε τη συνέντευξη του Απόστολου Τομαρά στην έντυπη έκδοση της «Κ».

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια βδομάδα δωρεάν συνδρομή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση