ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λίλι: Διαρκής η στήριξη της Βρετανίας στις προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών

Η πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν και παραμένει συνεπής όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα, ανέφερε ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής

ΚΥΠΕ

Η πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν και παραμένει συνεπής όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα, ανέφερε ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής, Στίβεν Λίλι, διαβεβαιώνοντας για τη διαρκή στήριξη της χώρας του στις προσπάθειες για επανεκκίνηση της διαδικασίας των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Ο κ. Λίλι έγινε σήμερα δεκτός από την Πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της θητείας του στην Κύπρο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, αναφερόμενη στις τρέχουσες εξελίξεις όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα, η κ. Δημητρίου εξέφρασε απογοήτευση για την απόρριψη από την τουρκική πλευρά των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης που πρότεινε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τόνισε, ακόμη, ότι αμετάθετος στόχος της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι η επανέναρξη των συνομιλιών, προς επανένωση της Κύπρου σε συνθήκες ειρήνης και ασφάλειας, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η κ. Δημητρίου σημείωσε την αγαστή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Ύπατης Αρμοστείας του Ηνωμένου Βασιλείου και εξέφρασε ευχαριστίες για την ουσιαστική συμβολή του κ. Λίλι στην περαιτέρω ενίσχυσή της στη διάρκεια της θητείας του.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Πρόεδρος της Βουλής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην καθόλα επιτυχή επίσκεψη του Sir Lindsey Hoyle, την πρώτη επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε Πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων στην Κύπρο, τον περασμένο Φεβρουάριο, υπογραμμίζοντας τις υπάρχουσες προοπτικές και ευκαιρίες για συνέχιση και περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και των Κοινοβουλίων τους σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Από πλευράς του, ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής εξέφρασε ευχαριστίες για την εξαιρετική συνεργασία του με τη Βουλή των Αντιπροσώπων στη διάρκεια της θητείας του και την ικανοποίησή του για τη συνεχή ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Κύπρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση