ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μ. Ηλιάδης: Ο ΓΕ όφειλε να διατάξει έρευνα για τις πολιτογραφήσεις

«Ο Γενικός Εισαγγελέας, ως ανεξάρτητος και αρμόδιος Θεσμός, δεν έχει το δικαίωμα της σιωπής ή της απραξίας»

ΚΥΠΕ

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Μάριος Ηλιάδης σε ανακοίνωση Τύπου, την Τετάρτη, αναφορικά με τις πολιτογραφήσεις, διατυπώνει τη θέση ότι ο Γενικός Εισαγγελέας όφειλε ήδη να κινηθεί αυτεπάγγελτα διατάζοντας έρευνα για όσα αναφέρονται στην έκθεση του Γενικού Ελεγκτή, για τη διερεύνηση πιθανών ποινικών ευθυνών.

Αναφέροντας ότι ο Γενικός Εισαγγελέας, ως ανεξάρτητος και αρμόδιος Θεσμός, δεν έχει το δικαίωμα της σιωπής ή της απραξίας, για το μέγα σκάνδαλο διαφθοράς των πολιτογραφήσεων, προσθέτει πως αν ο Γενικός Εισαγγελέας σέβεται τον εαυτό του και κυρίως το υψηλό λειτούργημα που υπηρετεί, οφείλει άμεσα να διατάξει πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών.

Κατά τον κ. Ηλιάδη οι Κυβερνώντες και όσοι συμμετείχαν στη λήψη των σχετικών αποφάσεων, άναβαν πράσινο φως σε μεγάλο αριθμό πολιτογραφήσεων ενώ εν γνώσει τους δεν πληρούσαν τα σχετικά κριτήρια.

Παρατηρεί ότι δεν δίστασαν ακόμα και να πολιτογραφήσουν γνωστούς ανά το παγκόσμιο εγκληματίες, καταζητούμενους μέχρι και τρομοκράτες, ενώ παράλληλα, το κράτος απώλεσε έσοδα δισεκατομμυρίων με τις παράνομες πρακτικές της Κυβέρνησης.

«Ο πέλεκυς πρέπει πέσει βαρύς σε όσους καταχράστηκαν τη θέση εξουσίας που είχαν ή και έχουν. Οι ποινές πρέπει να είναι βαρύτατες και αποτρεπτικές, ούτως ώστε να παραδειγματιστεί ο όποιοσδήποτε στο μέλλον επιχειρήσει να εμπλακεί σε φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής» καταλήγει ο κ. Ηλιάδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση