ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Με φορτωμένο πρόγραμμα στα κατεχόμενα ο Ερντογάν;

Ποια σημεία του Βαρωσιού θα επισκεφθεί;

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Η «Κίμπρις Ποστασί» μετέδωσε το απόγευμα της Παρασκευής το πρόγραμμα της επίσκεψης του Προέδρου της Τουρκίας στα κατεχόμενα. Ο Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν μεταβαίνει στα κατεχόμενα για την επέτειο της εισβολής.

Το επίσημο πρόγραμμα του Τούρκου Προέδρου, σύμφωνα με την τ/κ ιστοσελίδα, χαρακτηριστικά περιλαμβάνει έναν «κατάλογο εγκαινίων», συμπεριλαμβανομένης της τελετής θεμέλιας λίθου του νέου «Προεδρικού» Μεγάρου και των εγκαινίων του Τζαμιού του Εβκάφ και του «Κήπου του Λαού» στο κλειστό Βαρώσι.

Η πρώτη ημέρα της επίσκεψης

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, αεροπλάνα που θα μεταφέρουν τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν και την αντιπροσωπεία του αναμένεται να προσγειωθούν στο «Αεροδρόμιο» τη Δευτέρα (19 Ιουλίου) στις 3 μ.μ.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με την ειδική συνεδρίαση της ολομέλειας του «Κοινοβουλίου» στις 16.00, όπου ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι «θα δώει καλά νέα». Την ομιλία του κ. Ερντογάν θα μποϊκοτάρουν τα κόμματα της τ/κ Αριστεράς.

Στη συνέχεια, ο κ. Ερντογάν θα συναντηθεί με τον Ερσίν Τατάρ στο «προεδρικό» στις 17.00. Θα ακολουθήσουν μια εκδήλωση «συνάντηση με τους νέους» στο Μεγάλο Χάνι της Λευκωσίας στις 17.30, και μια εκδήλωση-τελετή στο γήπεδο «Ατατούρκ» στις 19.30.

Στις 20.50 είναι προγραμματισμένος ένας ποδοσφαιρικός αγώνας, τον οποίο θα ξεκινήσουν οι κ. Ερντογάν και ο κ. Τατάρ.

Το πρόγραμμα του Ερντογάν και της αντιπροσωπείας του στις 19 Ιουλίου θα ολοκληρωθεί με μια τελετή στα παράλια της Κερύνειας όπου ξεκίνησε η τουρκική εισβολή το 1974, το οποίο ξεκινά στις 10:30 μ.μ.

Η δεύτερη ημέρα

Στις 20 Ιουλίου, ο κ. Ερντογάν και η συνοδεία του, θα προσευχηθούν στο Τέμενος Χαλά Σουλτάν στις 06.00, και μετά αναμένεται να παραστούν στην τελετή στο Μνημείο Ατατούρκ της Λευκωσίας στις 08.00 και στην τελετή στη Λεωφόρο Δρ Φαζίλ Κιουτσούκ στις 09.00.

Στις 13.30 ο κ. Ερντογάν και η συνοδεία του θα λάβουν μέρος σε μια εκδήλωση, στην οποία θα λάβει χώρα σειρά εγκαινίων για τα εξής έργα:
- Νέο «προεδρικό» στον κατεχόμενο Άγιο Δομέτιο,
- Άνοιγμα βόρειας περιφερειακής οδού,
- Τελετή για ψηφιακό «κράτος»,
- Μουσείο στην Κερύνεια,
- Τελετή για τέμενος και «κήπο του λαού» στο Βαρώσι

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση