ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:14
 

Μεταφορικό ισοδύναμο προτείνει το ΔΗΚΟ

Επιδότηση που καλύπτει το 20% της τιμής του εισιτηρίου προτείνει ο Νικόλας Παπαδόπουλος

Newsroom K

Την καθιέρωση του «μεταφορικού ισοδύναμου» προτείνει το Δημοκρατικό Κόμμα το οποίο καλύπτει σημαντικό μέρος του πρόσθετου κόστους μετακίνησης των Κυπρίων σε άλλες χώρες της Ε.Ε μέσω επιδότησης από ευρωπαϊκά κονδύλια.
Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που παρέθεσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ επεσήμανως πως η εν λόγω επιδότηση θα καλύπτει το 20% της τιμής του εισιτηρίου κάθε Κύπριας και κάθε Κύπριου για μέχρι 10 μετακινήσεις του.
Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση τύπου του ΔΗΚΟ, αφορμή για την εν λόγω πρόταση, υπήρξε το υψηλό κόστος μετακίνησης Κυπρίων πολιτών προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης λόγω της γεωγραφικής της θέσης.

«Το γεγονός αυτό, συνιστά δυσμενή διάκριση σε βάρος των Κυπρίων πολιτών, καθώς δυσχεραίνει την επαφή τους με τις άλλες χώρες - μέλη κάτι που, με τη σειρά του, έχει αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην κοινωνική όσο και στην οικονομική τους δραστηριότητα» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΔΗΚΟ.
Συγκρίνοντας τιμές εισιτηρίων από Λάρνακα και Αθήνα σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις για να καταδείξει την διαφορά, το Δημοκρατικό Κόμμα σημείωσε πως θεωρεί σημαντική προτεραιότητα την άρση της δυσμενούς αυτής διάκρισης, μέσω της καθιέρωσης του «μεταφορικού ισοδύναμου».

«Το μέτρο καλύπτει σημαντικό μέρος του πρόσθετου κόστους μετακίνησης των Κυπρίων πολιτών προς τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω επιδότησης από ευρωπαϊκά κονδύλια. Η επιδότηση θα καλύπτει το 20% της τιμής του εισιτηρίου κάθε Κύπριας και κάθε Κύπριου για μέχρι 10 μετακινήσεις του» όπως αναφέρεται και θα αφορά μετακινήσεις από την Κύπρο για χώρα της Ε.Ε και από χώρα της Ε.Ε.

«Η διεκδίκηση των κονδυλίων αυτών (από το Ταμείο Συνοχής ή/και τα Περιφερειακά Ταμεία), αποτελεί βασική προτεραιότητα του Δημοκρατικού Κόμματος, την οποία θα προωθήσει τόσο μέσα από το Ευρωκοινοβούλιο, όσο και μέσα από την πίεση για υιοθέτηση του μέτρου από την κυβέρνηση» αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Όπως υπογραμμίζεται είναι συμβατό με τη φιλοσοφία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού περιορίζει τις περιφερειακές ανισότητες αλλά και εφικτό καθώς η συνολική δαπάνη για την επιδότηση είναι σε ετήσια βάση τέτοια που μπορεί να καλυφθεί από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Α. Κυπριανού: Προσερχόμενοι στην κάλπη γινόμαστε η αλλαγή που θέλουμε για την ΕΕ

«Aγαπητέ ΑΚΑ, Έχετε δίκαιο αλλά αυτοί οι άνθρωποι λόγω των ανεπαρκειών του εκλογικού σώματος των ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  15:07

Αβέρωφ: Δε βοηθούν οι δηλώσεις Άντρου

«"...δεν βοηθά στην προσπάθεια από τη μια να καταδικαστεί η τουρκική προκλητικότητα και από την άλλη ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  15:00

Α. Κυπριανού: Προσερχόμενοι στην κάλπη γινόμαστε η αλλαγή που θέλουμε για την ΕΕ

«Δυστυχώς κ. Σαβεριάδη, ό,τι και να πείτε στον Άντρο Κυπριανού, δεν πρόκειται να το αντιληφθεί. Οι ...»
ΑΚΑ  |  09:27

Τα μηδενικά έβαλαν φωτιά στον προεκλογικό

«O μορφασμός του Άντρου φανερώνει προβληματικό άνθρωπο. »
ΑΚΑ  |  09:19

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X