ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σε μετωπική Αβέρωφ-Άντρος

Αρκετά ανεχτήκαμε την ημετεροκρατία τους και τη διαπλοκή τους λέει ο γ.γ του ΑΚΕΛ

Newsroom K

«Δυστυχώς ο κ. Νεοφύτου έριξε το επίπεδο τόσο χαμηλά που είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω στοιχειωδώς σε όλα αυτά τα οποία λέει τις τελευταίες μέρες» είπε σε δηλώσεις του το πρωί της Τρίτης ο γ.γ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.

Επικαλούμενος τη δήλωση του Αβέρωφ Νεοφύτου σε συνέντευξή του στην «Κ» που είπε πως ανέχτηκε έξι χρόνια το ΑΚΕΛ, ο Άντρος Κυπριανού απάντησε «είναι εμείς που δεν πρόκειται να ανεχτούμε άλλο ούτε την παχυδερμία, ούτε την ημετεροκρατία τους, ούτε την αναξιοκρατία τους, ούτε τα σκάνδαλα τους ούτε και τις διαπλοκές τους. Αρκετά με τα ψέματα, αρκετά με τα επικοινωνιακά παιχνίδια και την προπαγάνδα, αρκετά με το αντιΑΚΕΛικό τους μένος».

Όπως είπε ο κομματικός φανατισμός ήταν πάντοτε καταστροφικός και αυτό το πράγμα θα έπρεπε να το γνωρίζει καλύτερα από εμάς ο κ. Νεοφύτου ο οποίος ευαγγελίζεται το σύγχρονο και το Ευρωπαϊκό.

Αυτούσια η δήλωση του Άντρου Κυπριανού

Θέλω να εκφράσω την έντονη λύπη μου για το επίπεδο του διαλόγου το οποίο προσπαθεί να προωθήσει ο ηγέτης του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Ολόκληρη η κοινωνία συνταράχθηκε με αυτό που έγινε. Με τα εγκλήματα, όχι με το έγκλημα γιατί μιλούμε για επτά τουλάχιστον φόνους. Εκείνο το οποίο εμείς καυτηριάσαμε ήταν το γεγονός ότι ενώ έγιναν οι σχετικές καταγγελίες και αποδείχτηκε από τις ίδιες τις εξελίξεις ότι έγιναν πάρα πολλές καταγγελίες, δεν λήφθηκαν υπόψη. Επιδείχθηκε ολιγωρία και εγκληματική αμέλεια από ένα μέρος της αστυνομικής δύναμης. Επιδείχθηκε θεσμικός ρατσισμός, ο οποίος ενισχύθηκε από τη δήλωση του κ. Αναστασιάδη ότι εμείς συλλυπηθήκαμε τις οικογένειες παρόλο που είναι αλλοδαπές. Αυτό και αν είναι ρατσισμός από τον πρώτο Πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τι είπε, λοιπόν, το ΑΚΕΛ διαφορετικό από εκείνο το οποίο είπε ολόκληρη η κοινωνία; Ότι τα λόγια τα μεγάλα που μας έλεγαν για έξι χρόνια και ο Υπουργός Δικαιοσύνης και ο Αρχηγός της Αστυνομίας αποδείχτηκαν ψεύτικα. Ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στο Αστυνομικό Σώμα και ότι θα έπρεπε να είχαν την πολιτική ευθιξία να αναλάβουν την ευθύνη τους. Δεν το έπραξαν, και εάν ο Δημοκρατικός Συναγερμός συναισθανόμενος το πολιτικό κόστος που είχε δεν πίεζε για να παραιτηθεί ο Υπουργός Δικαιοσύνης, δεν θα παραιτείτο πότε ο κ. Νικολάου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο κ. Νεοφύτου προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο Ιωνάς Νικολάου σε όλη του την πολιτική σταδιοδρομία διακατεχόταν από πολιτική ευθιξία. Αυτό μας έκανε να επαναστατήσουμε όπως έκανε και την κοινωνία ολόκληρη να επαναστατήσει. Γιατί η κοινωνία γνωρίζει ότι μετά από έξι φόνους στις φυλακές, μετά από βιασμούς στις φυλακές, μετά από φόνους εκτός των φυλακών με αστυνομικούς να βρίσκονται εκεί, μετά από επτά δολοφονίες τουλάχιστον, ο κύριος Νικολάου δεν είχε καμία πρόθεση να παραιτηθεί.

Δεν πρόκειται να ανεχτούμε άλλο ούτε την παχυδερμία, ούτε την ημετεροκρατία τους, δήλωσε ο Άντρος Κυπριανού

Πέρασαν δεκαεννιά ολόκληρες μέρες για να παραιτηθεί. Αυτό το πράγμα για εμάς δεν είναι πολιτική ευθιξία. Είναι παχυδερμία.
Δεν είχα πρόθεση να εμπλακώ σε τέτοιου είδους συζητήσεις. Δυστυχώς ο κ. Νεοφύτου έριξε το επίπεδο τόσο χαμηλά που είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω στοιχειωδώς σε όλα αυτά τα οποία λέει τις τελευταίες μέρες.

Λέει ο κύριος Νεοφύτου ότι οι περιστάσεις επιβάλλουν ενότητα και ομοψυχία. Την ίδια ώρα που λέει αυτά τα πράγματα επιμένει σε ένα πρωτοφανές διχαστικό πολιτικό παραλήρημα εναντία στο ΑΚΕΛ για μερικές ψήφους. Εκείνο για το οποίο κατηγορεί το ΑΚΕΛ το κάνει ο ίδιος ο κ. Νεοφύτου. Με κατηγορίες βγαλμένες από άλλες εποχές, με επιχειρήματα που γυρίζουν την πολιτική ζωή της Κύπρου πολλές δεκαετίες πίσω. 

Δεν θα τους ακολουθήσουμε στον κατήφορο

Θα επαναλάβω ότι εμείς δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε στον κατήφορο στον οποίο οδηγούνται.

Την ίδια στιγμή όμως έχουμε υποχρέωση να τους πούμε να μην έχουν αυταπάτες. Κανένας πολίτης, ούτε δεξιός, ούτε αριστερός, αλλά ούτε κεντρώος, δεν πρόκειται να τους συγχωρέσει τα ψέματα τα οποία έχουν πει τα τελευταία χρόνια, την αναξιοπιστία με την οποία κυβερνούν, την αλαζονεία, την ανικανότητα των ανθρώπων που επέλεξαν να διορίσουν σε διάφορα πόστα, τη διαφθορά που υπάρχει, την αναλγησία έναντι των πολλών κοινωνικών προβλημάτων που υπάρχουν στην κοινωνία, τους μισούς μισθούς που επέβαλαν και τα αδιέξοδα στα οποία έχουν οδηγήσει το Κυπριακό.

Με αντιπερισπασμούς δεν πρόκειται να βγουν από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται. Απλώς αποδεικνύουν ποιοι είναι αυτοί που βάζουν το κόμμα τους πάνω από την πατρίδα, ποιοί εξυπηρετούν τα συμφέροντα των λίγων σε βάρος των πολλών.

Το μόνο που επιτυγχάνει με αυτές τις επιθέσεις ο κ. Αβέρωφ είναι να αποδεικνύει ποιος βάζει το κόμμα του και τα συμφέροντα των λίγων, πάνω από την πατρίδα.

Ως εδώ και μη παρέκει

Δεν είναι με λόγια και συνθήματα που αποδεικνύεις ότι είσαι πατριώτης. Είναι στην πράξη. Και εμείς το αποδείξαμε στην πράξη αυτό το πράγμα. Δεν έχουμε ανάγκη από τα εύσημα του κ. Νεοφύτου.

Ως εδώ και μη παρέκει. Ο κ. Νεοφύτου μας είπε ότι δεν θα μας ανεχτεί άλλο. Είναι εμείς που δεν πρόκειται να ανεχτούμε άλλο ούτε την παχυδερμία, ούτε την ημετεροκρατία τους, ούτε την αναξιοκρατία τους, ούτε τα σκάνδαλα τους ούτε και τις διαπλοκές τους. Αρκετά με τα ψέματα, αρκετά με τα επικοινωνιακά παιχνίδια και την προπαγάνδα, αρκετά με το αντιΑΚΕΛικό τους μένος.

Το ΑΚΕΛ με συνέπεια, επιμονή και υπομονή θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη για τη λύση του Κυπριακού και την προστασία των εργαζομένων, της μεσαίας τάξης και των νέων που βλέπουν τα όνειρα τους να σκοτώνονται επειδή δεν μπορούν να βρουν μια αξιοπρεπή δουλειά και να αποκτήσουν στέγη, δεν μπορούν να κάνουν οικογένεια.

Αντί να αναλώνεται σε παραληρηματικούς τηλεοπτικούς μονολόγους, ο κ. Νεοφύτου ας βγει έξω να κουβεντιάσει με τον κόσμο. Ας πάει στις αγορές να ακούσει τι λέει ο κόσμος. Ας πάει σε ένα σταθμό βενζίνης να βάλει βενζίνη παρουσία των τηλεοπτικών καναλιών όπως έκανε πριν 8 χρόνια. Ας πάει στον ΟΗΕ να τους μεταφέρει τις θέσεις τις οποίες διατυπώνουν για το Κυπριακό και να είναι πειστικός σε αυτά τα οποία λέει.

Εμείς τους καλούμε να δουν ποια είναι η πραγματικότητα, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ανταποκριθούν στο ελάχιστο σε αυτό το δύσμοιρο τόπο.

Ας έρθει ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου να κάνουμε ένα έντιμο πολιτικό διάλογο αντί να καλλιεργεί το τυφλό κομματικό φανατισμό. Ο κομματικός φανατισμός ήταν πάντοτε καταστροφικός και αυτό το πράγμα θα έπρεπε να το γνωρίζει καλύτερα από εμάς ο κ. Νεοφύτου ο οποίος ευαγγελίζεται το σύγχρονο και το Ευρωπαϊκό.

Απάντηση έδωσε μέσω ανακοίνωσης ο Δημοκρατικός Συναγερμός καταγγέλλοντας το ΑΚΕΛ για αντιπολιτευτικό μένος αλλά και μικροψυχία.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Μοναδικό κριτήριο του ΑΚΕΛ το αντιπολιτευτικό μένος

Τα εθνικά ζητήματα δεν προσφέρονται για μικροκομματικό όφελος

Μια απάντηση πέραν των οχτώ λεπτών χρειάστηκε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ για να διαφανεί άλλη μια φορά πως όλα τα επιχειρήματα από την πλευρά της αριστεράς έχουν ως αφετηρία το ίδιον πολιτικό όφελος και την αλίευση ψήφων. Εμείς θα επαναλάβουμε αυτό που διαχρονικά πιστεύουμε ως Δημοκρατικός Συναγερμός. Ότι τα εθνικά ζητήματα δεν προσφέρονται για μικροκομματικό όφελος και κομματικούς πόντους.

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός καλέσαμε το ΑΚΕΛ να απαντήσει σε συγκεκριμένα πολιτικά ερωτήματα. Δεν το έκανε. Αντί αυτού, τώρα επικαλείται τον έντιμο πολιτικό διάλογο.

Σήμερα που η χώρα μας απειλείται οφείλουμε όλοι να σταθούμε δίπλα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στην κυβέρνηση και να ενισχύσουμε την εθνική προσπάθεια.

Την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει την Κύπρο, είναι κρίμα να βλέπουμε το ΑΚΕΛ να συμπεριφέρεται μικρόψυχα και με μοναδικό κριτήριο το αντιπολιτευτικό μένος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«η ίδια ανακωχή όπως έγινε στην Κύπρο το 74. το μεγαλύτερο μέρος της καταλήφθηκε σε εκεχειρία.»
Χαριθέα  |  12:43

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«Οι δύο Αμερικάνοι πήγαν στην Τουρκία να δουλέψουν τον ψυχάκια και αυτός τους δούλεψε όπως ο ίδιος ήθελε!!! ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X