ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μέτρα Υπουργικού για επισκέψεις υποψηφίων Προέδρων σε δημόσια τμήματα

Η απόφαση του Υπ. Συμβουλίου

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα, ενόψει των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο του 2023 ρυθμίσεις σε σχέση με τις επισκέψεις των υποψηφίων Προέδρων ή/και εκπροσώπων τους ή/και αρχηγών και αντιπροσωπειών πολιτικών κομμάτων που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά τους σε κυβερνητικά τμήματα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με γραπτή δήλωση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου, Νιόβης Παρισινού, όταν υποψήφιος Πρόεδρος ή εκπρόσωπός του ή αρχηγός κόμματος που τον υποστηρίζει ζητεί επίσημα να επισκεφθεί συγκεκριμένη κυβερνητική υπηρεσία, περιλαμβανομένου επαρχιακού γραφείου κυβερνητικής Υπηρεσίας, μόνος ή με συνοδεία, θα τυγχάνει υποδοχής και θα συνοδεύεται στις υπηρεσίες από τον προϊστάμενο της υπηρεσίας ή άλλο ανώτερο λειτουργό της υπηρεσίας.

Όταν από το κεντρικό επιτελείο υποψηφίου Προέδρου ή από τα κεντρικά όργανα κόμματος που υποστηρίζει την υποψηφιότητά του ζητηθεί επίσημα η επίσκεψη αντιπροσωπείας τους σε κυβερνητική υπηρεσία, περιλαμβανομένου επαρχιακού γραφείου κυβερνητικής υπηρεσίας, θα τυγχάνει υποδοχής και θα συνοδεύεται κατά τη διάρκεια της επίσκεψης από τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας ή από άλλο ανώτερο λειτουργό της Υπηρεσίας, ανάλογα με τον επικεφαλής ή τη σύνθεση της αντιπροσωπείας.

Δεν θα επιτρέπονται επισκέψεις μεμονωμένων κομματικών στελεχών που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα.

Οι ρυθμίσεις αυτές δεν ισχύουν σε ό,τι αφορά επισκέψεις σε μονάδες της Εθνικής Φρουράς, στην Αστυνομία και στις Κεντρικές Φυλακές, στις οποίες δεν θα επιτραπούν προεκλογικές επισκέψεις.

Οι ρυθμίσεις που αποφασίστηκαν και θα ισχύσουν και για όλες τις σχολικές μονάδες του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας θα γνωστοποιηθούν με εγκυκλίους που θα κυκλοφορήσουν, σύμφωνα με την κ. Παρισινού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση