ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μηνύματα Κύπριων Ευρωβουλευτών για τον θάνατο του Ντάβιντ Σασόλι

Τα συλλυπητήρια και τη λύπη τους εξέφρασαν με ανακοινώσεις τους

ΚΥΠΕ

Τα συλλυπητήρια και τη λύπη τους για τον θάνατο του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ντάβιντ Σασόλι, εξέφρασαν με ανακοινώσεις τους και οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές.

Ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ, Λευτέρης Χριστοφόρου σε ανάρτησή του με αφορμή την εκδήλωση φόρου τιμής στον Ντάβιντ Σασόλι στο κτήριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες ανέφερε πως ο Σασόλι «υπήρξε σταθερός υπερασπιστής της Δημοκρατίας και των ευρωπαϊκών αρχών και αξιών και αγωνίστηκε μέχρι τέλους για μία ισχυρή και κοινωνική Ευρώπη».

Σε ανάρτησή του, ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ, Λουκάς Φουρλάς, έκανε λόγο για μια «μεγάλη απώλεια για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» στέλνοντας τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια, τους φίλους και την πολιτική ομάδα του Ντάβιντ Σασόλι.

Ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Γεωργίου, έκανε λόγο για μια θλιβερή μέρα για το Κοινοβούλιο, τονίζοντας πως ο Ντάβιντ Σασόλι «υπήρξε δραστήριος, ευαίσθητος και μαχητικός σε ό,τι αφορούσε το ρόλο του, ως επικεφαλής του δημοκρατικότερου ευρωπαϊκού θεσμού» και πως κατέβαλε προσπάθειες μέσα σε δύσκολες συνθήκες να κρατήσει ψηλά το κύρος του Κοινοβουλίου.

Ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, εξέφρασε σε ανάρτησή του βαθιά λύπη για το θάνατο του Ντάβιντ Σασόλι, κάνοντας λόγο για μια «τεράστια απώλεια», στέλνοντας συλλυπητήρια στην οικογένεια, οικείους και την πολιτική ομάδα, προσθέτοντας πως η απουσία του θα είναι εμφανής.

Ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ, Κώστας Μαυρίδης, εξέφρασε βαθιά θλίψη για τον θάνατο του Ντάβιντ Σασόλι, προσθέτοντας πως «καθόλη την πολιτική του παρουσία προασπιζόταν μια καλύτερη Ευρώπη με κοινωνικό προσανατολισμό & με επίκεντρο την αλληλεγγύη και τη δημοκρατία».

Ο Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης, ο οποίος ανήκει στην ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών, έκανε λόγο για μεγάλη απώλεια και ανέφερε πως ο Ντάβιντ Σασόλι ήταν «σοβαρός και πάντα χαμογελαστός,ένας φίλος, ένας σύντροφος που άφησε το στίγμα του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στην Πολιτική μας Ομάδα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Ευρώπη  |  ΑΚΕΛ  |  ΔΗΣΥ  |  ΔΗΚΟ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση