ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ν. Παπαδόπουλος - Τι απαντά για ενδεχόμενη στήριξη Χριστοδουλίδη

Τίθεται και το όνομα Νικόλα Παπαδόπουλου στο τραπέζι;

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Δεν προβληματίζει το ΔΗΚΟ μία ενδεχόμενη στήριξη Νίκου Χριστοδουλίδη σαν συνέχεια της προηγούμενης Κυβέρνησης ενώ το τέλος Μαίου έχει τεθεί σαν χρονοδιάγραμμα στην εσωκομματική διαδικασία ούτως ώστε να επιλεγεί το όνομα που θα λάβει την στήριξη για τις Προεδρικές Εκλογές.

Καλεσμένος στη ραδιοφωνική εκπομπή της Οριάνας Παπαντωνίου «Διασπορά Ειδήσεων» βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (16 Μαίου) ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος σκιαγραφώντας τα επόμενα βήματα του κόμματος ενόψει Προεδρικών Εκλογών.

Μιλώντας για τις διαδικασίες καθώς και το σημείο το οποίο βρίσκονται ο Νικόλας Παπαδόπουλος γνωστοποίησε την τοποθέτηση άτυπου χρονοδιαγράμματος μέχρι τo τέλος Μαίου ενώ επιβεβαίωσε την διερεύνηση των πιθανοτήτων συνεργασίας με κόμματα του κεντρώου χώρου. Ανέφερε πως η κοινωνία ζητά κάτι καινούριο και σύγχρονο προσθέτοντας πως η ευρύτερη συνεργασία ενδεχομένως να μην είναι η «παραδοσιακή».

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου δεν απέκλεισε ούτε το δικό του όνομα λέγοντας πως βρίσκεται στο τραπέζι ενώ για τις έντονες συζητήσεις εντός του κόμματος ως προς την επιλογή υποψηφίου δήλωσε πως όχι μόνο είναι απόλυτα θεμιτό να υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις αλλά αυτό αποτελεί και τη δύναμη του ΔΗΚΟ και κατ’ επέκταση της δημοκρατίας. Για το εάν και κατά πόσο ενδεχόμενη στήριξη Νίκου Χριστοδουλίδη σημαίνει συνέχεια της προηγούμενης κυβερνητικής πολιτικής ο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε πως τόσο ο τέως ΥΠΕΞ έχει διαφωνήσει αρκετές φορές με θέσεις του ΔΗΣΥ ή ακόμα και με τον ΠτΔ ενώ παράλληλα και το ΔΗΚΟ έχει στο παρελθόν συμφωνήσει με θέσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου.

Καταληκτικά επιβεβαίωσε πως το εκτελεστικό γραφείο του κόμματος έχει τερματίσει τις συνομιλίες με το ΑΚΕΛ ενώ σε ερώτηση για το εάν τον ανησυχεί η επόμενη μέρα στο ΔΗΚΟ και το κατά πόσο θα διατηρήσει τα ποσοστά ή τη δυναμική του απάντησε πως το μόνο που τον ανησυχεί είναι η επόμενη μέρα για την Κύπρο τονίζοντας τομείς όπως οι απανωτές κρίσεις, η οικονομία, η ακρίβεια, το κόστος ενέργειας και πρώτων υλών, το μεταναστευτικό αλλά και το κυπριακό για να κλείσει λέγοντας πως ενδεχόμενη παρουσία του ΔΗΚΟ στο νέο κυβερνητικό σχήμα εγγυάται στον τόπο την αλλαγή που χρειάζεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση