ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέα κόντρα Κυβέρνησης - ΔΗΚΟ για τις καταγγελίες Αριστοτέλους

Οι ανακοινώσεις των δύο πλευρών

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση με την οποία παραθέτει αυτούσιες τις δηλώσεις του στο ΡΙΚ εξέδωσε ο Μάριος Πελεκάνος, ως απάντηση στους ισχυρισμούς του ΔΗΚΟ ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Γενικός Εισαγγελέας, ακόμη και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, γνώριζαν για τις καταγγελίες της Άννας Αριστοτέλους.

Η ανακοίνωση του ΚΕ

Σε σχέση με την ανακοίνωση του Δημοκρατικού Κόμματος για τις καταγγελίες, στις οποίες προέβη η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών κα Άννα Αριστοτέλους και τον ανυπόστατο ισχυρισμό ότι τάχα “ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος παραδέχτηκε σήμερα ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Γενικός Εισαγγελέας, ακόμη και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, γνώριζαν για αυτές τις καταγγελίες, ήταν ενήμεροι πριν από τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, αλλά δεν έκαναν τίποτα”, παραθέτω πιο κάτω αυτούσιες τις αναφορές μου στη σημερινή πρωινή εκπομπή του Γ’ Προγράμματος του ΡΙΚ, αφήνοντας τα συμπεράσματα στην κρίση των συμπολιτών μας.

«Ο Πρόεδρος ενημερώθηκε από τη στιγμή που το θέμα ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Όσον αφορά για διάφορα προβλήματα που υπήρχαν στις Κεντρικές Φυλακές και αφορούσαν τη συνεργασία μεταξύ της Διεύθυνσης και της Αστυνομίας, ναι ο Πρόεδρος ήταν ενήμερος είχε γίνει μάλιστα και μία σύσκεψη για το συγκεκριμένο θέμα, δεν ήταν όμως ο Πρόεδρος ενήμερος - και αυτό θέλω να το ξεκαθαρίσω - για το θέμα που είδε το φως της δημοσιότητας πριν από μερικές μέρες.

Δεν γνώριζε για το συγκεκριμένο θέμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Δεν ήταν εις γνώση του το συγκεκριμένο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Πρόεδρος γνώριζε για διάφορα προβλήματα που υπήρχαν στις Κεντρικές Φυλακές και όπως έχω πει προηγουμένως αφορούσαν ουσιαστικά τη συνεργασία μεταξύ της Διεύθυνσης των Φυλακών και της Αστυνομίας. Δεν είχαν να κάνουν με το θέμα που είδε το φως της δημοσιότητας».

http://cybc.com.cy/audio-on-demand/%cf%84%cf%81%ce%b9%cf%84%ce%bf/%cf%80%cf%81%cf%89%ce%b9%ce%bd%cf%8c-%ce%b4%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%bf%ce%bb%cf%8c%ce%b3%ce%b9%ce%bf/episodes/%cf%80%cf%81%cf%89%ce%b9%ce%bd%cf%8c-%ce%b4%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%bf%ce%bb%cf%8c%ce%b3%ce%b9%ce%bf-21-06-22/

Στον πάνω σύνδεσμο μπορεί ο οποιοσδήποτε να ακούσει ολόκληρη την τοποθέτηση περιλαμβανομένων και των ερωτήσεων που υποβλήθηκαν (1:23:38 – 1:25:46).

Η ανακοίνωση του ΔΗΚΟ

Το Δημοκρατικό Κόμμα χαιρετίζει το διορισμό ειδικού ποινικού ανακριτή αναφορικά με το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων από Ανώτερο Αξιωματικό της Αστυνομίας και τις σοβαρές καταγγελίες στις οποίες προέβη η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών και Ανώτερη Λειτουργός των Φυλακών.

Την ίδια ώρα το ΔΗΚΟ εκφράζει την ανησυχία του για το γεγονός ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος παραδέχτηκε σήμερα ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Γενικός Εισαγγελέας, ακόμη και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, γνώριζαν για αυτές τις καταγγελίες, ήταν ενήμεροι πριν από τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, αλλά δεν έκαναν τίποτα.

Σημειώνεται δε, πως η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης ήταν να δηλώσει ολοκληρωτική άγνοια και αναγκάστηκε να προχωρήσει στη σημερινή της παραδοχή, μόνο μετά από την πίεση συγκεκριμένων ΜΜΕ.

Επίσης, προκαλεί προβληματισμό το γεγονός ότι, ενώ η επίσημη καταγγελία έγινε χθες και ενώ έχει ήδη ξεκινήσει ποινική έρευνα, ο υπό διερεύνηση Ανώτερος Αξιωματικός της Αστυνομίας δεν έχει, μέχρι στιγμής, τεθεί σε διαθεσιμότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση