ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 08:36
 

Νέο διάγγελμα, αυστηρότερα μέτρα

Αυστηρά και συγκεκριμένα λένε πως θα είναι τα νέα μέτρα την ίδια στιγμή που υπάρχουν πιέσεις για πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Νέα, συγκεκριμένα και αυστηρότερα μέτρα, αναμένεται να ανακοινωθούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά το διάγγελμά του προς τον κυπριακό λαό που θα πραγματοποιηθεί στις 20:30 το βράδυ της Δευτέρας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε της διυπουργικής επιτροπής όπου εκεί συζητήθηκαν νέα μέτρα και εισηγήσεις. Μεταξύ των εισηγήσεων ήταν και η απαγόρευση της άσκοπης μετακίνησης, όπως ανακοινώθηκε και στην Ελλάδα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τις τοποθετήσεις και τις προτάσεις του και αποχώρησε στο γραφείο του ούτως ώστε να αποφασίσει ποια θα είναι τα νέα μέτρα που θα εξαγγείλει.

Ήδη ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, έχει ζητήσει μέσω ανακοινώσεων, να προχωρήσει η κυβέρνηση σε άμεση απαγόρευση της κυκλοφορίας. Υπάρχουν ήδη και συναγερμικά στελέχη τα οποία τοποθετούνται προς αυτή την κατεύθυνση, όπως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Τορναρίτης. Αξίζει να σημειωθεί πως η ανυπακοή πολιτών προς τις προτροπές των κυβερνώντων να περιοριστούν στο σπίτι, αλλά και η αύξηση των κρουσμάτων στα νοσοκομεία και μεταξύ των επιστημόνων υγείας, ενίσχυσε τις φωνές που ζητούν αυστηρότερα μέτρα.

Στα βήματα Μητσοτάκη;

Ερωτήματα εγείρονται στο κατά πόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα κινηθεί στο ίδιο πλαίσιο και στο ίδιο μοτίβο με τον Έλληνα Πρωθυπουργό ο οποίος απαγόρευσε τις άσκοπες μετακινήσεις και επέβαλε πρόστιμο 150 ευρώ σε όσους παρανομούν. Εξαγγελίες που κάθε άλλο παρά προκάλεσαν αντιδράσεις στους Έλληνες πολίτες. Ήδη εντός της κυβέρνησης παραδέχονται πως η Ελλάδα διαχειρίζεται πολύ καλύτερα την κατάσταση στο επικοινωνιακό κομμάτι και παραδέχονται πως το πρώτο διάγγελμα του Προέδρου κάθε άλλο από επιτυχές μπορεί να χαρακτηριστεί. Αυτό που αναμένεται, εκτός από την ανακοίνωση μέτρων, είναι κατά πόσο ο Πρόεδρος θα ανατρέψει την κακή εικόνα που προκάλεσε κατά το πρώτο του διάγγελμα. Υπενθυμίζεται άλλωστε πως έκτοτε, ο Πρόεδρος παραχώρησε την επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης σε συγκεκριμένα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, κάνοντας ο ίδιος ένα βήμα πίσω.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:04

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:03

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Αγαπητέ levant, ανεξαρτήτως του αν έχεις δίκιο ή όχι, προτιμότερο να βάλεις την γλώσσα-δηλητήριο στην ...»
Ad Veritatum  |  10:23

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Ο διεφθαρμένος, διαπλεκόμενος υπηρέτης της ολιγαρχίας, αντί να επιβάλει έγκαιρα προληπτικά μέτρα δηλ. ...»
levant  |  18:41

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X