ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νουρής για Δήμο Αγλαντζιάς: Αν αποσχιστεί θα στερηθεί σημαντικών υπηρεσιών

Πώς τοποθετείται για το θέμα ο Υπουργός Εσωτερικών

ΚΥΠΕ

Αν αποσχιστεί ο Δήμος Αγλαντζιάς από τον Μητροπολιτικό Δήμο Λευκωσίας θα στερηθεί σημαντικών Υπηρεσιών, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής και τόνισε πως η κυβέρνηση θα περιμένει το αποτέλεσμα του Δικαστηρίου στην προσφυγή του Δήμου, όμως παράλληλα θα προχωρήσει μέσα σε αυτή τη διετή μεταβατική περίοδο για να εφαρμόσει τις πρόνοιες της μεταρρύθμισης και εξέφρασε την ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά.

Ερωτηθείς σχετικά με την προσφυγή του Δήμου Αγλαντζιάς για το θέμα της μεταρρύθμισης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κ. Νουρής -στο περιθώριο του στο Παγκύπριου Σεμιναρίου Εξεταστών Ναυαγοσωστικής, στην Λάρνακα, δήλωσε πως "ζούμε σε δημοκρατία και είναι απόλυτα αποδεκτό από όλους ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να διεκδικήσει με όποιο ένδικο μέσο θέλει τα συμφέροντα τους όπως ο ίδιος θεωρεί καλύτερα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ιδιαίτερα για την περίπτωση του Δήμου Αγλαντζιάς, είναι ότι η κυβέρνηση κατέθεσε μια συγκεκριμένη πρόταση όσον αφορά τον Μητροπολιτικό Δήμο της Λευκωσίας, δομώντας ένα Δήμο ο οποίος θα έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά».

Πρόσθεσε πως «το ενδεχόμενο να αποσχιστεί ο Δήμος Αγλαντζιάς από αυτόν τον Μητροπολιτικό Δήμο της Λευκωσίας, θεωρούμε ότι ακριβώς θα του αφαιρέσει αυτά τα χαρακτηριστικά».

Από εκεί και έπειτα, ανέφερε, "τα επιχειρήματα τα οποία έχουν ακουστεί, κατά την κατάθεση της προσφυγής, ότι δηλαδή δεν προηγήθηκε επαρκής διάλογος και ότι δεν διενεργήθηκαν δημοψηφίσματα, έχουν απαντηθεί προ πολλού".

Σε σχέση με το θέμα της διαβούλευσης ανέφερε ότι "εδώ και 11-12 χρόνια συζητούμε το θέμα της μεταρρύθμισης, είναι όλοι κοινωνοί των διαφόρων θεμάτων, αλλά και προβλημάτων. Συζητήθηκαν εξαντλητικά, είπε, σε επίπεδο Βουλής και θεωρώ ότι δεν μπορεί να ισχύει ότι δεν έγινε επαρκής διαβούλευση".

Ο κ. Νουρής συνεχίζοντας είπε ότι, «όσον δε αφορά τα θέματα των δημοψηφισμάτων θέλω να υποδείξω απλά τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, ότι δεν υπάρχει πρόνοια στο Κυπριακό Σύνταγμα για διενέργεια ανάλογων δημοψηφισμάτων αλλά και τη θέση του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο οποίο ακριβώς αποταθήκαμε, το οποίο έδωσε επίσης ξεκάθαρη θέση». Όπως σημείωσε, «και οι δυο γνωματεύσεις ήταν ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων, επομένως δεν υπάρχει έλλειμμα πληροφόρησης υπάρχει όμως το αίτημα διεκδίκησης του Δήμου Αγλαντζιάς».

Θα περιμένουμε το αποτέλεσμα του Δικαστηρίου, ανέφερε ο κ. Νουρής και τόνισε πως "εμείς προχωρούμε μέσα σε αυτή τη διετή περίοδο που έχουμε ενώπιον μας τη μεταβατική περίοδο για να εφαρμόσουμε τις πρόνοιες της μεταρρύθμισης, και ευελπιστώ ότι όλα θα πάνε καλά".

Ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νούρης παραχώρησε δηλώσεις στο πλαίσιο παρουσίας του στο Παγκύπριο Σεμινάριο εξεταστών Ναυαγοσωστικής στην Λάρνακα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση