ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:05
 

Ο Μητσοτάκης αγνοεί τις ιστορικές πραγματικότητες, ισχυρίστηκε ο Τατάρ

Είπε ότι το αίτημα της Ελλάδας για την απομάκρυνση της Τουρκίας από την Κύπρο είναι κακόβουλο

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ, δήλωσε πως παρόλο που οι πολιτικοί στην εξουσία αλλάζουν στην Ελλάδα, τα όνειρά τους και οι «λανθασμένες πολιτικές τους», δεν αλλάζουν, αναφερόμενος στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κύπρο.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση από το γραφείο του κ. Τατάρ, «ο κ. Μητσοτάκης αγνοεί τις ιστορικές πραγματικότητες όταν λέει ότι ο κορυφαίος στρατηγικός στόχος της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής είναι ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής».

Ο κ. Τατάρ υποστήριξε ότι ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να αρνηθεί το γεγονός ότι η Τουρκία ήρθε στην Κύπρο, χρησιμοποιώντας τα εγγυητικά της δικαιώματα για να υπερασπιστεί τη ζωή και την ασφάλεια των περιουσιών, αφού κλήθηκε από τους Τούρκους της Κύπρου, μετά το πραξικόπημα της Ελλάδας με στόχο να καταστήσει την Κύπρο ελληνική.

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, ισχυρίστηκε ο Τατάρ, προσπαθεί να αρνηθεί και να διαστρεβλώσει το γεγονός ότι η Τουρκία έχει εμποδίσει την Κύπρο να εισέλθει στην ηγεμονία του φασιστικού ελληνικού κράτους, προστατεύοντας τους Τουρκοκύπριους από τη σφαγή και οδηγώντας στην επιστροφή της δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Πρόσθεσε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο πατέρας του πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης διέφυγε από τη διοίκηση της χούντας και μετά την παρέμβαση της Τουρκίας στην Κύπρο, λόγω της κατάρρευσης της χούντας, επέστρεψε στην Ελλάδα.

Σχετικά με τις δηλώσεις του Μητσοτάκη για «ξεπερασμένες εγγυήσεις», ο κ. Τατάρ ανέφερε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των Τουρκοκυπρίων λέει ότι «η ενεργός και de facto εγγύηση της Τουρκίας είναι η μόνη εγγύηση για εμάς. Ποτέ δεν βασιζόμαστε σε ένα σύστημα διαφορετικό από αυτό. Οι εγγυήσεις της Τουρκίας δεν είναι ξεπερασμένες».

Είπε ότι το αίτημα της Ελλάδας για την απομάκρυνση της Τουρκίας από την Κύπρο είναι κακόβουλο και δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του «τουρκοκυπριακού λαού».

Όσον αφορά τις δραστηριότητες για το φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Τατάρ ανέφερε ότι η Ελλάδα και η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν μπορούν να εμποδίσουν την Τουρκία να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη που έγιναν κατά τη συνέντευξη Τύπου με τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη ότι η Τουρκία θα πρέπει να σταματήσει τις δραστηριότητες γεώτρησης και η τουρκοκυπριακή πλευρά πρέπει να παραιτηθεί από τα σχέδιά της για τα Βαρώσια για να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τον Ακιντζί, ο κ. Τατάρτ δήλωσε ο Αναστασιάδης επιβεβαιώνει τις σκέψεις της «κυβέρνησης» ότι δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί μια ομοσπονδιακή λύση.

Ανέφερε τέλος ότι δεν θα κάνουν πίσω στο θέμα των Βαρωσίων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ξεκινά έρευνες στο «6» η ΕΝΙ

«Ο θεός να προστατεύσει την κυπριακή ΑΟΖ από την Τουρκία. Αμήν.»
Marios  |  04:22

#PoliticsBlog Γιατί το ΑΚΕΛ «πυροβολεί» τον Χριστοδουλίδη;

«Στην Καθημερινή φαίνεται πως έδωσαν στον Χριστοδουλίδη το Αλάθητο του Πάπα. Σε λίγο και σε εικόνισμα. ...»
Ένας Πολίτης  |  13:58

Για ακόμα μία χρονιά στις «ελαττωματικές» δημοκρατίες η Κύπρος

«Μα είναι δυνατό να έχουμε ελληματική δημοκρατία? Εμείς που έχουμε πρόεδρο τον Αναστασιάδη και ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου  |  21:53

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X