ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρόεδρος για Ζέτα: «Απώλεια για τη χώρα, την κοινωνία, τους πολίτες»

Το βιβλίο συλλυπητηρίων θα είναι ανοικτό σήμερα μέχρι τις 3μμ και την Παρασκευή από τις 8πμ μέχρι τις 3μμ

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης μετέβη σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, όπου υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων το οποίο ανοίχθηκε για την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου. 

Τον Πρόεδρο συνόδευαν τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Υφυπουργοί, Επίτροποι, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, ο Διευθυντής του Γραφείου του και άλλοι αξιωματούχοι.

Στο βιβλίο συλλυπητηρίων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έγραψε τα ακόλουθα:

«Ο Πρόεδρος και σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο εκφράζουν τη συντριβή τους, για την απώλεια της αγαπημένης μας Ζέτας, της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών ασφαλίσεων.

Μιας προσωπικότητας που πέραν των εννέα χρόνων κόσμησε με την παρουσία της το πολιτικό σύστημα της χώρας.

Μια απώλεια που δεν περιορίζεται στο κυβερνητικό σχήμα, αλλά εκτείνεται ως απώλεια για τη χώρα, την κοινωνία, τους πολίτες.

Το όραμα του Προέδρου για ένα ισχυρό κράτος πρόνοιας, δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την προσωπική σφραγίδα της Ζέτας Αιμιλιανίδου. Μιας προσωπικότητας που τη διέκριναν η οξυδέρκεια, το υψηλό αίσθημα ευθύνης, η δημιουργικότητα και αποτελεσματικότητα.

Πέραν όλων, όμως κύριο χαρακτηριστικό της ήταν η ενσυναίσθηση, η σεμνότητα και η ανθρωπιά, γεγονός που μαρτυρείται από την καθολική καταξίωση της στη συνείδηση των πολιτών.

Αιωνία θα κρατήσουμε τη μνήμη σου αγαπημένη μας Ζέτα».

Το βιβλίο, στο Υπουργείο Εργασίας, υπέγραψαν επίσης τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, οι Υφυπουργοί παρά τω Προέδρω, η αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος και ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το βιβλίο συλλυπητηρίων θα είναι ανοικτό σήμερα μέχρι τις 3μμ και την Παρασκευή από τις 8πμ μέχρι τις 3μμ. Το Υπουργικό αποφάσισε χθες την κήρυξη τριήμερου πένθους προς τιμήν της.

Το τελευταίο αντίο θα πει η Κύπρος αύριο στην Υπουργό, στην εκκλησία της Του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο. Η κηδεία θα τελεστεί στις 11 με τιμές εν ενεργεία Υπουργού, δημοσία δαπάνη. Την Υπουργό θα αποχαιρετήσει ο Πρόεδρος.

Η σορός της εκλιπούσας, που μεταφέρθηκε χθες το απόγευμα από την Αθήνα, θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα την Παρασκευή από τις 8:00 π.μ. ως τις δέκα το πρωί στο Ναό της του Θεού Σοφίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση