ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι διαφωνίες, οι αλληλοκατηγορίες και οι υψηλοί τόνοι στην τηλεμαχία

Τα όσα αναφέρθηκαν από τους 3 βασικούς υποψηφίους

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Διαφωνίες, blame-game και υψηλοί τόνοι συνέθεσαν το σκηνικό στην πρώτη τηλεοπτική συνάντηση των τριών βασικών υποψηφίων. Στην πρώτη τους τηλεμαχία οι Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Νίκος Χριστοδουλίδης κλήθηκαν να καταθέσουν την άποψη τους σχετικά με το Κυπριακό και την εξωτερική πολιτική.

Η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ

Στα αρχικά στάδια της συζήτησης υπήρξε η διαφωνία μεταξύ Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκου Χριστοδουλίδη για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό όσο αφορά την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ.

Η υπονόμευση και τουρκική επιχειρηματολογία

Στην συνέχεια τα ξίφη τους διασταύρωσαν Νίκος Χριστοδουλίδης και Ανδρέας Μαυρογιάννης σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στο Μον Πελεράν με τον δεύτερο να αναφέρει ότι ο πρώτος υπονόμευε αυτά που έλεγε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο κύριος Χριστοδουλίδης απάντησε ότι, «Ο κ. Μαυρογιάννης υιοθετεί την τουρκική επιχειρηματολογία για το ναυάγιο στο Κραν Μοντανά. Ότι κάποιοι, δεν αναφερθώ στον εαυτό μου το ανέφερε ο ίδιος εμπόδιζαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να λύσει το Κυπριακό, άρα φέρει μερίδιο ευθύνης η δική μας πλευρά για τη μη λύση του Κυπριακού».

Το πολιτικό κεφάλαιο

Ο κύριος Μαυρογιάννης αναφέρθηκε επίσης σε συνομιλία που είχε με τον κύριο Χριστοδουλίδη μετά δείπνο της 1ης Δεκεμβρίου ο οποίος του είπε ότι, «δεν πρόκειται να εξαντλώ πολιτικό κεφάλαιο για να προδίδω τον τόπο μου». Απαντώντας ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε ότι αυτό θα ήταν ακόμα ένας επιπλέον λόγος που θα έπρεπε να παραιτηθεί ο κύριος Μαυρογιάννης και τόνισε ότι «μέχρι να ολοκληρωθεί η συζήτηση μπορεί να πει ότι εγώ φταίω που η Τουρκία υπέβαλε στην Γενεύη προτάσεις για λύση δύο κρατών».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΔΗΣΥ  |  ΑΚΕΛ  |  ΔΗΚΟ  |  Εκλογές  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση