ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι πρώτες αντιδράσεις κομμάτων για τους νέους διορισμούς

Ραγδαίες ήταν οι εξελίξεις με τον Πρόεδρο να ανακοινώνει νέο Γενικό Εισαγγελέα, Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, Αρχηγό και Υπαρχηγό Αστυνομίας

Newsroom K

Τα κόμματα άρχισαν να τοποθετούνται για τους διορισμούς στην Γενική Εισαγγελία αλλά και την ηγεσία της Αστυνομίας. Όπως έγινε γνωστό την θέση του Γενικού Εισαγγελέα αναλαμβάνει ο Γιώργος Σαββίδης ενώ Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας θα είναι ο Σάββας Αγγελίδης.

Στο τιμόνι του σώματος της Αστυνομίας θα είναι ο Στέλιος Παπαθεοδώρου και Υπαρχηγός ο Χρήστος Μαυρή.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις των κομμάτων:

ΔΗΣΥ - Συγχαρητήρια στους καινούργιους και εύσημα σε Ιωνά 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχει το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποφάσισε τον διορισμό του κ. Γεώργιου Σαββίδη, νυν Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, ως Γενικού Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον διορισμό του κ. Σάββα Αγγελίδη, νυν Υπουργού Άμυνας, ως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός θέλουμε καταρχήν να ευχαριστήσουμε θερμά τον Γενικό Εισαγγελέα κ. Κώστα Κληρίδη για την επί σειρά ετών προσφορά του στο θεσμό και στο δικαστικό Σώμα, το οποίο τίμησε με την παρουσία του. Την ίδια ώρα συγχαίρουμε θερμά τόσο τον κ. Σαββίδη όσο και τον κ. Αγγελίδη για την ανάληψη των νέων τους καθηκόντων. Τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε βέβαιοι πως θα επιτελέσουν το έργο τους στο ακέραιο.

Κάθε επιτυχία ευχόμαστε επίσης στον κ. Στέλιο Παπαθεοδώρου που αναλαμβάνει Αρχηγός της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου και στον κ. Χρήστο Μαυρή που αναλαμβάνει Υπαρχηγός της Δύναμης αλλά και να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Κύπρο Μιχαηλίδη για τη μέχρι σήμερα πολύχρονη προσφορά του στο Αστυνομικό Σώμα η οποία αναγνωρίζεται από όλους.

Αποδίδουμε ωστόσο τα εύσημα και στον πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνά Νικολάου, ο οποίος δεν αποδέχθηκε τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα για να προφυλάξει το θεσμό από ανάλογες αναίτιες επιθέσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες μέρες. Ο κ. Νικολάου με αυτή του την απόφαση τήρησε, ακόμη μια φορά, μια στάση προς τις επιθέσεις η οποία τιμά και τον ίδιο και υπερτονίζει την προσφορά του στον τόπο.

ΑΚΕΛ – Προδιαγεγραμμένος ο διορισμός του Αρχηγού

Το ΑΚΕΛ εύχεται κάθε επιτυχία στο νέο Γενικό Εισαγγελέα και στο νέο Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα στο ομολογουμένως δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν. Με αφορμή το διορισμό των κ.κ. Σαββίδη και Αγγελίδη εκφράζουμε την ετοιμότητα μας για συνεργασία και όπως ισχύει σε κάθε περίπτωση θα τους κρίνουμε από το έργο τους.

Είναι σταθερή η θέση μας ότι οι ανεξάρτητοι θεσμοί έχουν σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν στην κυπριακή πολιτεία. Ιδιαίτερα η Νομική Υπηρεσία, η οποία έχει καθοριστικό ρόλο να διαδραματίσει στην προσπάθεια αναστήλωσης των θεσμών και προάσπισης του Κράτους Δικαίου στην Κύπρο.

Με αφορμή το διορισμό του κ. Παπαθεοδώρου στη θέση του Αρχηγού Αστυνομίας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο του. Αν και πρόκειται για προδιαγεγραμμένο διορισμό, θα κρίνουμε αντικειμενικά και αμερόληπτα τον κ. Παπαθεοδώρου, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα για συνέχιση της προσπάθειας για εξυγίανση του Αστυνομικού Σώματος, βελτίωση της αποτελεσματικότητας και επιβολή του νόμου ισότιμα και αμερόληπτα.

ΕΔΕΚ – Θα έχουμε εποικοδομητική στάση στο έργο που επιτελούν

Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ εύχεται στον κ. Γιώργο Σαββίδη, για τον διορισμό του στη θέση του Γενικού Εισαγγελέα και στον κ. Σάββα Αγγελίδη, για τον διορισμό του στη θέση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, κάθε επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνουν.

Από την πλευρά της ΕΔΕΚ θα συνεχίσουμε να έχουμε εποικοδομητική στάση και συνεισφορά στο έργο που επιτελούν.

Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών - Με έκπληξη ξεκίνησαν τη θητεία τους ο νέος Γενικός Εισαγγελέας και ο βοηθός του Γενικού Εισαγγελέα

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με την ανακοίνωση του διορισμού του Γενικού Εισαγγελέα και του βοηθού του, έχει όντως προκαλέσει έκπληξη.
Ο διορισμός δυο νομικών που δεν έχουν προηγούμενη εμπλοκή με πολιτικά κόμματα και δεν έχουν κομματικό ιστορικό είναι ένα θετικό στοιχείο.

Διάχυτη είναι και η απογοήτευση από το γεγονός ότι δεν βρέθηκε μια άξια γυναίκα νομικός - στην αντίληψη του προέδρου της Δημοκρατίας
- για να διορίσει σε μια από τις δύο θέσεις.

Προβληματίζει το γεγονός ότι ο Προέδρος Αναστασιάδης δεν έλαβε υπόψη του τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και φαίνεται να είχε προτείνει στον πρώην υπουργό δικαιοσύνης κ. Ιωνά Νικολάου διορισμό ως Γενικό Εισαγγελέα. Ευτυχώς επικράτησαν σοφότερες σκέψεις.
Επειδή αυτή η κίνηση του Προέδρου έχει και συνακόλουθο δεύτερο μέρος, αναμένουμε και τη δεύτερη πράξη δηλαδή τον μικρό ανασχηματισμό, για να τοποθετηθούμε ολοκληρωμένα.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο νέο Γενικό Εισαγγελέα κ. Γιώργο Σαββίδη και τον βοηθό του κ. Σ. Αγγελίδη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση