ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ουκρανικό: Διάψευση ΟΗΕ για οδηγία αποφυγής λέξεων «πόλεμος» και «εισβολή»

Τι αναφέρει διευκρίνιση του ΟΗΕ

ΚΥΠΕ

Τα Ηνωμένα Εθνη διέψευσαν ότι ο ΓΓ του οργανισμού έδωσε οδηγίες προς το προσωπικό του να αποφεύγει τη χρήση των λέξεων «πόλεμος» και «εισβολή» για την κατάσταση στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με διευκρίνιση από τον ΟΗΕ αναφορικά με τη χρήση λέξεων για την Ουκρανία η οποία στάληκε από το ΓΤΠ, κατά την τακτική ενημέρωση των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης του ΟΗΕ τη Δευτέρα, ο Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα Στέφαν Ντουζάρικ διέψευσε δημοσίευμα που ανέφερε ότι ο ΟΗΕ έδωσε οδηγίες προς το προσωπικό του να αποφεύγει τη χρήση των λέξεων «πόλεμος» και «εισβολή».

Συγκεκριμένα έφερε ως παράδειγμα το tweet που είχε δημοσιεύσει η Βοηθός Γενικός Γραμματέα για Πολιτικές και Ειρηνευτικές Υποθέσεις Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε «ρωσική εισβολή στην #Ουκρανία» και «αυτός ο πόλεμος είναι παράλογος». Συμπλήρωσε επίσης ότι ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας για Ανθρωπιστικές Υποθέσεις και Συντονιστής Έκτακτης Βοήθειας του ΟΗΕ Μάρτιν Γκρίφιθς καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, έχουν χρησιμοποιήσει μια μεγάλη γκάμα λέξεων στις δηλώσεις και παρατηρήσεις τους προς τον Τύπο για να περιγράψουν αυτά που συμβαίνουν.

Τέλος, πρόσθεσε ότι είχε σταλεί μήνυμα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σε όλο το προσωπικό του ΟΗΕ που του υπενθυμίζει ότι είναι διεθνείς δημόσιοι υπάλληλοι και θα πρέπει να τηρούν τις ευθύνες που συνεπάγεται η θέση τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση