ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οζερσάι: Φόβος για άνοιγμα των αεροδρομίων

Επιδημιολογικά υπάρχει ομοιότητα στις δύο πλευρές και εξετάζοντας αυτό είναι δυνατό σύντομα να ανοίξουν το οδοφράγματα, ανέφερε ο «υπουργός εξωτερικών»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

O «υπουργός» εξωτερικών, του ψευδοκράτους, Κουντρέτ Οζερσάι, σε ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε ότι επιδημιολογικά υπάρχει ομοιότητα στις δύο πλευρές και εξετάζοντας αυτό είναι δυνατό σύντομα να ανοίξουν το οδοφράγματα, χωρίς την επιβολή καραντίνας.

Ωστόσο, ανέφερε, μετά τις 8 Ιουνίου, η ε/κ πλευρά θα ανοίξει το αεροδρόμιο στη Λάρνακα και θα δέχεται επιβάτες από πολλές χώρες χωρίς την επιβολή καραντίνας. Κανείς, είπε, δεν μπορεί να εκτιμήσει το αποτέλεσμα από αυτή την εξέλιξη.

Ανέφερε ότι στα κατεχόμενα, η «κυβέρνηση» αποφάσισε να δει τις εξελίξεις μετά τις 8 Ιουνίου και αν δεν υπάρξει αύξηση στα περιστατικά κορωνοϊού, τότε θα αρχίσουν τις πτήσεις από την 1η Ιουλίου χωρίς την επιβολή καραντίνας.

Είπε επίσης ότι θα προκύψει νέα εξέλιξη στις ελεύθερες περιοχές μετά την 8η Ιουνίου και για το λόγο αυτό θα λάβουν προσεκτικά μέτρα.

Υπάρχουν υγειονομικοί κίνδυνοι για να περάσει κανείς στο «νότο», όπως αποκάλεσε τις ελεύθερες περιοχές, όπως και στις αφίξεις, ωστόσο, από την άλλη, «δεν είναι δυνατό να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση χωρίς να πάρουμε ρίσκο γιατί δεν μπορούμε να μείνουμε κλειστοί για μήνες».

Η κρίσιμη ερώτηση είναι πόσο κίνδυνο μπορούμε να δεχθούμε. Λόγω της ανεπάρκειας στην υποδομή στον τομέα της υγείας μας, θα πρέπει να λαμβάνουμε λιγότερο ρίσκο και να προχωρούμε αργά, ανέφερε.

Είπε επίσης ότι θα προβαίνουν σε τεστ κορωνοϊού σε Τ/κ που εργάζονται στις ελεύθερες περιοχές και κινδυνεύουν να χάσουν τις δουλειές τους και ότι αυτά τα άτομα θα πρέπει να μείνουν στις ελεύθερες περιοχές.

«Κλείσαμε γρήγορα, θα πρέπει να ενεργήσουμε προσεκτικά και να ανοίξουμε αργά. Θα προσαρμόσουμε και εμείς τα χρονοδιαγράμματά μας σύμφωνα με την κατάσταση εδώ. Δεν θέλουμε να πάει χαμένος ο κόπος όλου αυτού του καιρού», πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X