ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οζερσάϊ: Να συζητήσουμε το γιατί αποτύχαμε

Συζήτηση για εναλλακτικές φόρμουλες και φυσικό αέριο στο Βερολίνο εισηγείται ο Οζερσάϊ

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Σε δηλώσεις σχετικά με την διάσκεψη του Βερολίνου, προχώρησε ο «Υπουργός Εξωτερικών», Κουντρέτ Οζερσάϊ, λίγες ώρες μετά την νέα, παρέμβαση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου για το Κυπριακό.

Μιλώντας σε τ/κ μέσο ενημέρωσης, ο κ. Οζερσάϊ τόνισε τα εξής: «Για ποιο λόγο πραγματοποιείται η συνάντηση; Ας συναντηθούν οι δυο πλευρές και να συζητήσουν το τι θα διαπραγματευτούν. Σε περίπτωση (που συζητήσουν οι δυο πλευρές), τον λόγο της αποτυχίας, τις εναλλακτικές (λύσεις), το φυσικό αέριο, τότε η συνάντηση θα έχει νόημα και θα είναι ωφέλιμη».

Δεν υπάρχει ημερομηνία για πενταμερή

Σχετικά με την προσπάθεια Λουτ ο κ. Οζερσάϊ δήλωσε ότι έχει πρόσβαση στα πρακτικά των συναντήσεων και της διαμεσολάβησης της στενής συνεργάτιδας του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και ότι σε αυτά δεν υπάρχει καμία ημερομηνία.

Η Διάσκεψη του Βερολίνου

«Οι πλευρές θέλουν δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία αλλά δεν προσεγγίζουν με ίδιο τρόπο την ομοσπονδία», τόνισε ο κ. Οζερσάϊ, ο οποίος πρόσθεσε ότι η επικείμενη διάσκεψη δεν θα φέρει κανένα θετικό αποτέλεσμα σε περίπτωση που οι πλευρές συναντηθούν με τον Γ.Γ ΟΗΕ για να καταγράψουν κεφάλαια προηγούμενων πρακτικών και εγγράφων σε ένα νέο έγγραφο.

«Ασυμφωνία για το περιεχόμενο της ομοσπονδίας»

«Φέρει σημασία το περιεχόμενο αυτής της συνάντησης», επεσήμανε ο «ΥΠΕΞ», ο οποίος πρόσθεσε: «Γνωρίζετε πόσο καιρό δεν έχουμε μιλήσει για τη διζωνικότητητα; Οι Ε/κ δεν καταλαβαίνουν την ομοσπονδία όπως την καταλαβαίνουμε εμείς. Η ε/κ πλευρά έχει κόκκινες γραμμές σε πολλά σημεία».

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση