ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Π. Λεωνίδου: Αναδείξαμε το ζήτημα των χριστιανικών μνημείων στα κατεχόμενα που βρίσκονται σε κίνδυνο

Τα όσα αναφέρει ο βουλευτή για την Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας στην Κύπρο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πανίκος Λεωνίδου επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας στην ΔΣΟ εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την άψογη διοργάνωση της συνέλευσης ενώ τόνισε ότι αναδείχθηκαν σημαντικά ζητήματα όπως αυτό των χριστιανικών μνημείων στα κατεχόμενα.

Αναλυτικά

Νιώθω την ανάγκη να εκφράσω και δημόσια τις βαθύτερες ευχαριστίες μου για την άψογη καθ' όλα διοργάνωση των εκδηλώσεων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας στην Κύπρο κατά το τριήμερο 16-18 Μαρτίου.

Οι εργασίες της Διευρυμένης Συνεδρίας της Διεθνούς Γραμματείας, των Προέδρων και εισηγητών των Επιτροπών της ΔΣΟ, με τη συμμετοχή δια ζώσης κοινοβουλευτικών αντιπροσωπειών, στο φιλόξενο χώρο του ξενοδοχείου Park Lane της Λεμεσού, όσο και η παρουσίαση του τόμου «Αγία Σοφία: Οι ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο», στον χώρο της Μητρόπολης Λεμεσού στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Ιδιαίτερα στην παρουσίαση του Τόμου η αθρόα προσέλευση του κοινού που κατέκλυσε την αίθουσα εκδηλώσεων ήταν εντυπωσιακή.

Επιπλέον, οι υψηλοί καλεσμένοι μας κατά την επίσκεψή μας στην Λευκωσία, έγιναν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου, τον Αρχιεπίσκοπο της Εκκλησίας της Κύπρου κ.κ. Γεώργιο, τον υπουργό Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνο Κόμπο, τον Δήμαρχο Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη.
Όλες αυτές τις ημέρες, επιδιώξαμε να δώσουμε δείγμα της περίφημης κυπριακής φιλοξενίας, αλλά και να εξηγήσουμε στους υψηλούς φιλοξενούμενούς μας το κυπριακό πρόβλημα, ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής από την Τουρκία.

Ιδιαίτερα αναδείξαμε το ζήτημα των χριστιανικών μνημείων στα κατεχόμενα που βρίσκονται εν κινδύνω από απαράδεκτες συμπεριφορές. Η συμβολή μας, όμως, ήταν γόνιμη και στα ζητήματα της προώθησης των χριστιανικών αξιών στο πλαίσιο του διαλόγου για το μέλλον της Ευρώπης, της προστασίας των Χριστιανών στην Μέση Ανατολή και της ανάγκης της ειρήνης στο πολεμικό μέτωπο της Ουκρανίας και της ενότητας των Ορθοδόξων.

Για το ευτυχές αποτέλεσμα θα ήθελα να ευχαριστήσω κατά πρώτον, την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία συμμερίστηκε το όραμά μας για την αναβάθμιση της συμμετοχής της Κύπρου στις δράσεις της ΔΣΟ. Δίχως τη δική της συμβολή δεν θα είχαμε αυτό το αποτέλεσμα.
Τους αγαπητούς συναδέλφους στην Κυπριακή Αντιπροσωπεία της ΔΣΟ, Ευθύμιο Δίπλαρο, Ηλία Μυριάνθους και Μαρίνο Μουσιούττα, με τους οποίους συνεργαστήκαμε αρμονικά για την επιτυχία του εγχειρήματος. ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνω στον Ηλία Μυριάνθους για την άψογη φιλοξενία της αντιπροσωπείας στην Πάφο.

Τις διευθύντριες της Βουλής των Αντιπροσώπων, που εργάστηκαν με αυταπάρνηση μη φειδόμενες κόπων και χρόνου.

Τους λειτουργούς της Βουλής των Αντιπροσώπων, που για μέρες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, για να πραγματοποιηθεί όλο το απαιτητικό πρόγραμμα, και στις πιό μικρές του λεπτομέρειες.

Τον Μητροπολίτη Λεμεσού Γέροντα Αθανάσιο, που μας παραχώρησε τις αίθουσες και τον εξοπλισμό της Μητροπόλεως για την διεξαγωγή της παρουσίασης του Τόμου για τις Αγίες Σοφίες. Επίσης, όλους τους ανθρώπους της Μητροπόλεως που συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Τους ομιλητές της παρουσίασης, εξαίρετους επιστήμονες που μαγνήτισαν τον κοινό, Χριστόδουλο Χατζηχριστοδούλου, Στέφανο Ευθυμιάδη και Κωνσταντίνο Χολέβα.

Την υπέροχη χορωδία της Μέσα Γειτονιάς, που μας συγκίνησε με τα τραγούδια της.

Τον αγαπητό Γενικό Γραμματέα της ΔΣΟ Μάξιμο Χαρακόπουλο, με τον οποίο συνεργαστήκαμε για μια ακόμη φορά με απόλυτη σύμπνοια για την προαγωγή των στόχων και των αξιών του θεσμού.

Στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στους δημοσιογράφους για την πλήρη κάλυψη των εκδηλώσεων.

Τέλος, θερμές ευχαριστίες απευθύνω στους ανθρώπους που προσήλθαν να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του Τόμου για τις Αγίες Σοφίες.

Είμαι βέβαιος ότι η εμπειρία της διοργάνωσης αυτής θα αποτελέσει μια παρακαταθήκη για τη διοργάνωση ανάλογων εκδηλώσεων και στο μέλλον.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση