ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παν. Κύπρου: Απαντά στον Γεν. Ελεγκτή για την αμοιβή της κόρης του Πρύτανη

Η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου

ΚΥΠΕ

Η Δρ Άνδρεα Χριστοφίδου εργάζεται ως Ειδική Επιστήμονας Έρευνας και αμείβεται από κονδύλια συγχρηματοδοτούμενου έργου, διευκρυνίζει το Κέντρο Αριστείας biobank.cy του Πανεπιστημίου Κύπρου σε απαντητική του ανακοίνωση σχετικά με ανάρτηση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ημερομηνίας 16/03/2023.

Η Ελεγκτική Υπηρεσία σε ανάρτησή της στο τουίτερ, την περασμένη εβδομάδα, ενόψει της συζήτησης των προϋπολογισμών των τριών κρατικών Πανεπιστημίων στην Ολομέλεια της Βουλής, έκανε λόγο για "παραπλανητική επιστολή" του Πρύτανη του ΠΚ προς το Σώμα. Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "οι εισηγήσεις μας θα αυξήσουν τα διαθέσιμα κονδύλια για νεαρούς ερευνητές και θα μειώσουν τα λεφτά που καταλήγουν στην τζέπη των υψηλόμισθων καθηγητών" προσθέτοντας πως είχε ενημερώσει "την Πρόεδρο της Βουλής ότι ο Πρύτανης του ΠΚ, ο οποίος της απέστειλε επιστολή ώστε να μην τεθεί οροφή στις πρόσθετες αμοιβές των καθηγητών Ιατρικής Σχολής (ΙΣ), δεν αποκάλυψε (ως όφειλε) ότι τέκνο του εργοδοτείται από την ΙΣ".

Στην απαντητική ανακοίνωση αναφέρεται ότι από το 2012, και με στόχο την εκπόνηση του διδακτορικού της στη Μοριακή Βιολογία, η Δρ Άνδρεα Χριστοφίδου συνεργάζεται με το ερευνητικό εργαστήριο του Καθηγητή, Κωνσταντίνου Δέλτα, που υπαγόταν τότε στο Τμήμα Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Προστίθεται ότι "έπειτα, η Δρ Χριστοφίδου εργοδοτήθηκε σε μη μόνιμη θέση, Ειδικής Επιστήμονα Έρευνας, αμειβόμενης από κονδύλια του ΙδΕΚ και του Broad Institute of MIT and Harvard".

Με τη δημιουργία του Κέντρου Αριστείας για τη Βιοτράπεζα και Βιοϊατρική Έρευνα και τη συγχρηματοδότηση του έργου CY-Biobank από το πρόγραμμα Έρευνας και Καινοτομίας Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αριθμό συμβολαίου 857122, την Κυπριακή Δημοκρατία και το Πανεπιστήμιο Κύπρου, η Δρ Χριστοφίδου συνέχισε να εργάζεται ως Ειδική Επιστήμονας Έρευνας αμειβόμενη από τα εν λόγω κονδύλια, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Αναφέρει, τέλος, ότι "το Κέντρο Αριστείας biobank.cy στεγάζεται προσωρινά στα κτίρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ανέγερσης του κτιρίου του και, όπως όλα τα Κέντρα Αριστείας στην Κύπρο, είναι αυτόνομο και εποπτεύεται από το Συμβούλιό του. Επίσης, η Διεύθυνση του Κέντρου, "είναι στη διάθεση τόσο της Υπηρεσίας όσο και του Γενικού Ελεγκτή για οποιασδήποτε περαιτέρω διευκρινίσεις".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση