ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παπαδάκης: Η υποβολή υποψηφιοτήτων δεν έπρεπε να συμπέσει με Ολομέλεια ΕΚ

Έκανε λόγο επίσης για το στεγαστικό πρόβλημα λέγοντας ότι εδώ και χρόνια ο ίδιος τονίζει την ανάγκη για επίλυση του προβλήματος

ΚΥΠΕ

Θα μπορούσε να γίνει καλύτερος προγραμματισμός ούτως ώστε η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές (Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024) να μην συνέπιπτε με την Ολομέλεια Απριλίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δήλωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο Ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπαδάκης (Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών) κατά τη διάρκεια συνάντησής του με Κύπριους δημοσιογράφους στο Στρασβούργο, όπου συνέρχεται η τελευταία Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, πριν αυτό τερματίσει τις εργασίες του ενόψει των εκλογών του Ιουνίου.

Ο κ. Παπαδάκης στην εισαγωγική του τοποθέτηση επεσήμανε ότι θα μπορούσε να είχε γίνει καλύτερος προγραμματισμός για την υποβολή των υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ούτως ώστε όλοι οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές να μπορούσαν να ήταν παρόντες στην τρέχουσα Ολομέλεια κατά την οποία θα συζητηθούν σημαντικά νομοθετήματα, ενώ θα είναι και οι εορτασμοί για τα 20 χρόνια από τη μεγάλη ευρωπαϊκή διεύρυνση, στους οποίους συμμετέχει και η Κύπρος.

Ταυτόχρονα, υπέδειξε ότι η Σύνοδος είναι προγραμματισμένη εδώ και ένα χρόνο και θα έπρεπε να ληφθεί αυτό υπόψη. Πρόσθεσε ότι και ο ίδιος θα αναχωρήσει αύριο από το Στρασβούργο ενόψει της υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές, στις οποίες ο ίδιος δεν κατέρχεται ως υποψήφιος.

Παράλληλα, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ενόψει των επόμενων Ευρωεκλογών είπε ότι η ακροδεξιά δεν έχει πρόταση για το τι θα πράξει, λέγοντας ότι «είναι η ακροδεξιά που ψήφισε εναντίον της ίσης αμοιβής ανδρών και γυναικών πέρσι στο Ευρωκοινοβούλιο».

Ακόμη αναφέρθηκε στη διαχείριση του μεταναστευτικού από χώρες του νότου σημειώνοντας ότι ορισμένες λειτούργησαν προς την σωστή κατεύθυνση συνάπτοντας συμφωνίες προκειμένου να μειωθούν οι ροές, ενώ αλλού οι ροές αυξήθηκαν.

Ο κ. Παπαδάκης έκανε λόγο επίσης και για το στεγαστικό πρόβλημα λέγοντας ότι εδώ και χρόνια ο ίδιος τονίζει την ανάγκη για επίλυση του προβλήματος, υποδεικνύοντας ότι όπως στις περιπτώσεις της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, έτσι και η Κύπρος θα έπρεπε να είχε εντάξει το εν λόγω θέμα στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Ο Κύπριος Ευρωβουλευτής είπε ότι κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει όλα όσα πράττει ή προσφέρει στους πολίτες της η ΕΕ επισημαίνοντας ότι «δεν θα μπορούσα να φανταστώ πώς θα ήταν τα πράγματα εάν είμασταν εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και αναφέρθηκε εκτενώς στις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις για υλοποίηση έργων σε έργα στην Κύπρο και στις ευκαιρίες προς τους νέους όπως είναι τα προγράμματα ανταλλαγών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση