ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παπαδόπουλος για πρόταση προς Τατάρ: Δεν θα υπάρξει συνέχεια

Ζητά κλιμάκωση των μέτρων αντίδρασης το ΔΗΚΟ

ΚΥΠΕ

Κλιμάκωση των μέτρων που έλαβε η Κυβέρνηση ως απάντηση στις προσπάθειες εποικισμού της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, έτσι ώστε να υπάρξει πραγματικό κόστος στην Τουρκία αλλά και στο ψευδοκράτος, ζήτησε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, σε δηλώσεις μετά τη σημερινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό. Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ακόμα ότι η δήλωση του Προέδρου για επαναφορά του Συντάγματος του 1960 έγινε για να αναδειχθούν οι παράλογες τοποθετήσεις του Ερσίν Τατάρ και, ως εκ τούτου, δεν θα δοθεί συνέχεια στη βάση αυτής της εισήγησης.

«Μετά από τις σημερινές διευκρινίσεις που έχει δώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεωρούμε ότι η περιβόητη δήλωση για την επαναφορά του Συντάγματος του ’60 ήταν μια προσπάθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας για να αναδείξει παράλογες τοποθετήσεις του κ. Τατάρ και επομένως από τη στιγμή που δεν πρόκειται να υπάρξει συνέχεια στη βάση αυτής της εισήγησης, ούτε κι εμείς έχουμε πρόθεση να δώσουμε οποιαδήποτε συνέχεια», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.

Προέτρεψε ωστόσο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποφεύγει «τέτοιες διφορούμενες και αμφιλεγόμενες τοποθετήσεις γιατί έχουν την τάση να απομακρύνουν την προσοχή από τα σημαντικά ζητήματα και θέματα που έχουμε ενώπιον μας και δίνουν την ευκαιρία σε κείνους που θέλουν να αλλάξουν τη βάση των διαπραγματεύσεων να επικαλούνται δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Σε ό,τι αφορά την ουσία, είπε ο κ. Παπαδόπουλος, είναι ξεκάθαρο πως συνεχίζεται η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, η προσπάθεια αναβάθμισης του ψευδοκράτους και η προσπάθεια αλλαγής της βάσης των διαπραγματεύσεων στη συνομοσπονδία των δύο κρατών.

Επομένως, συνέχισε, «από τη στιγμή που έχει ληφθεί η απόφαση να προχωρήσουμε με μέτρα αντίδρασης, ιδιαίτερα ενόψει της συνεχιζόμενης και παράνομης προσπάθειας εποικισμού της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου κι ενόψει του γεγονότος ότι έχουν αποφασιστεί διάφορα μέτρα αντιδράσεις που βρίσκονται προς τη σωστή κατεύθυνση, όπως ήταν ανάκληση των διαβατηρίων, όπως ήταν η προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας για Προεδρική δήλωση κατά των ενεργειών της Τουρκίας, ως Δημοκρατικό Κόμμα θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει κλιμάκωση αυτών των μέτρων έτσι ώστε να προωθηθούν μέτρα που πραγματικά θα προκαλέσουν κόστος στην Τουρκία αλλά και στο ψευδοκράτος».

«Πρέπει να πείσουμε ότι είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε αποτελεσματικά σε αυτές τις προκλητικές και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας γιατί αλλιώς η Τουρκία θα συνεχίσει και θα βρεθούμε ενώπιον νέων τετελεσμένων», σημείωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση