ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας ο Γιαννάκης Παπαδούρης

Ο Πρόεδρος Αναστασίαδης εξέφρασε ευγνωμοσύνη αλλά και θερμές ευχαριστίες προς τον κ. Παπαδούρη τον οποίο χαρακτήρισε ως μια καταξιωμένη προσωπικότητα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Την παραίτησή του για λόγους ευθιξίας και αξιοπρέπειας υπέβαλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, Γιαννάκης Παπαδούρης. Αυτό ανέφερε ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, εκφράζοντας την βαθύτατη του λύπη για την εξέλιξη αυτή.

Μιλώντας στο πλαίσιο της παρουσίασης, στο Προεδρικό Μέγαρο, της Εθνικής Στρατηγικής για την Ανάπτυξη των Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους, από τον ίδιο τον κ. Παπαδούρη, στην παρουσία Υπουργών και κοινοταρχών, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πως "θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη μου λύπη γιατί όπως ο ίδιος με έχει ενημερώσει για λόγους ευθιξίας και αξιοπρέπειας υπέβαλε την παραίτησή του παρά τις έντονες αντιρρήσεις μου"

Ο Πρόεδρος Αναστασίαδης εξέφρασε ευγνωμοσύνη, αλλά και θερμές ευχαριστίες προς τον κ. Παπαδούρη, τον οποίο χαρακτήρισε ως μια καταξιωμένη προσωπικότητα, για το έργο που έφερε εις πέρας, σημειώνοντας πως αυτός μέσω συγκεκριμένων δράσεων έδωσε διαχρονικά απτά δείγματα γραφής για την ευρύτερη περιοχή των ορεινών κοινοτήτων του Τροόδους. Τόνισε ακόμη πως η πολιτεία δεν θα είναι αγνώμων για τη σημαντική προσφορά του κ. Παπαδούρη στην πατρίδα μας. Ο κ. Παπαδούρης ανέφερε, από την πλευρά του, μιλώντας κατά την παρουσίαση πως η παραίτησή του έγινε με γνώμονα το όφελος των ορεινών κοινοτήτων του Τροόδους. Παραιτούμε λόγω ευθιξίας και αποχωρώ με το κεφάλι ψηλά γιατί αυτή η στρατηγική που σχεδιάσαμε πρέπει να υλοποιηθεί απρόσκοπτα και χωρίς επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, είπε ο κ. Παπαδούρης.

Είπε πως παραμένει στη διάθεση του γραφείου του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων και εξέφρασε ετοιμότητα να παρουσιάσει τα αληθή στοιχεία για όλα όσα του καταλογίστηκαν "για εμένα χωρίς εμένα", όπως είπε. Στην τοποθέτησή του για το θέμα του κ. Παπαδούρη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως ο κ. Παπαδούρης είναι ένας καταξιωμένος επιχειρηματίας που η κύρια επιχειρηματική του δραστηριότητα αφορά τις χώρες του Αραβικού Κόλπου.

Ως κοινοτάρχης της άλλοτε ερειπωμένης και παρακμάζουσας κοινότητας του Καλοπαναγιώτη - όπως εξάλλου συμβαίνει με όλες τις ορεινές κοινότητες – τη μετέτρεψε μέσα από τις δράσεις του σε μια ακμάζουσα πρότυπο ανάπτυξης κοινότητα, ανέφερε. Είπε πως χαίρεται γιατί μέσα από την ανάλυση της μελέτης διαφαίνεται ότι αυτή δεν έγινε για τον Καλοπαναγιώτη αλλά για όλες τις κοινότητες του Τροόδους με ένα σχεδιασμό που αφορά την ανάπτυξη του συνόλου των κοινοτήτων "που έχουν πολλή ανάγκη να φτάσουν τον Καλοπαναγιώτη στην προκοπή που παρουσιάζει αυτή η κοινότητα ως αποτέλεσμα και χάριν των πρωτοβουλιών και των δράσεων του Γιαννάκη Παπαδούρη".

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες της πολιτείας και του ιδίου προσωπικά προς τον Επίτροπο για την Εθνική Στρατηγική που παρουσιάστηκε σήμερα, το κόστος εκπόνησης της οποίας υπερέβη τις 750 χιλιάδες ευρώ "χωρίς την οποιαδήποτε επιβάρυνση της Κυπριακής Δημοκρατίας, αφού το εν λόγω κόστος ανέλαβε εξ ολοκλήρου ο κ. Παπαδούρης", όπως σημείωσε. Τόνισε ακόμη πως για τις μέχρι σήμερα υπηρεσίες του ο κ. Παπαδούρης δεν αποδέχθηκε την οποιαδήποτε αντιμισθία πλην του συμβολικού ποσού των 250 ευρώ κατά μήνα και τούτου για να είναι έγκυρη η συμφωνία διορισμού του.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως η διαμορφωθείσα στρατηγική αποτελείται από 14 ξεχωριστές μελέτες που καλύπτουν όλο το φάσμα των θεμάτων που αφορούν την κάθε κοινότητα, την κάθε γεωγραφική περιοχή και το Τρόοδος στο σύνολό του «και όχι βέβαια την κοινότητα Καλοπαναγιώτη όπως ακούω και που όπως έχω αναφέρει, εξάλλου, αποτελεί ήδη πρότυπο ανάπτυξης». Αναφερόμενος στον «φίλο Γιαννάκη Παπαδούρη», ο Πρόεδρος εξέφρασε τη βαθύτατή του λύπη «γιατί όπως ο ίδιος με έχει ενημερώσει για λόγους ευθιξίας και αξιοπρέπειας, που απόλυτα κατανοώ, υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, παρά τις έντονες αντιρρήσεις μου».

Εξέφρασε ευγνωμοσύνη και βαθιές ευχαριστίες «σε μια καταξιωμένη προσωπικότητα που εργάστηκε ως κοινοτάρχης Καλοπαναγιώτη και έφερε σε πέρας αυτό που αποκαλούμε αναπτυξιακό θαύμα αναβίωσης μιας ερειπωμένης ορεινής κοινότητας. Μιας προσωπικότητας που έχει πρωτοστατήσει στη δημιουργία της Αναπτυξιακής Εταιρείας Τροόδους και μέσω συγκεκριμένων δράσεων έδωσε διαχρονικά απτά δείγματα γραφής για το όραμά του για την ευρύτερη περιοχή ανεξαρτήτως της κοινοτικής του καταγωγής». «Αγαπητέ μου Γιαννάκη για άλλη μια φορά θέλω να σε ευχαριστήσω και να σε διαβεβαιώσω πως η πολιτεία δεν θα είναι αγνώμων για τη σημαντική του προσφορά στην πατρίδα μας», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του μιλώντας στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο κ. Παπαδούρης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τη συνεργασία και την τιμή που του έκανε, καθώς και για την ευκαιρία που του έδωσε. Αναφερόμενος στην υποβολή της παραίτησής του στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο κ. Παπαδούρης σημείωσε πως αυτή "έχει γνώμονα το κοινό όφελος των ορεινών κοινοτήτων Τροόδους, πάνω από όλα, για τις οποίες εργάστηκα ανιδιοτελώς, με μοναδικό μου στόχο την αναβίωση και την ευημερία αυτού του πανέμορφου κομματιού της πατρίδας μας".

"Παραιτούμαι λόγω ευθιξίας. Αποχωρώ από τη θέση στην οποία μου εμπιστευθήκατε κ. Πρόεδρε, με το κεφάλι ψηλά γιατί αυτή η στρατηγική την οποία σχεδιάσαμε με όραμα και τεχνογνωσία και έχει εκπονηθεί, ενεργοποιώντας μια πολυπληθή επιστημονική ομάδα πρέπει να υλοποιηθεί απρόσκοπτα και χωρίς επικοινωνιακά πυροτεχνήματα". "Δηλώνω, όμως, πάντα παρών όπως έκανα όλα αυτά τα χρόνια και παραμένω στη διάθεση του Γραφείου του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων για ό,τι με χρειαστεί. Δηλώνω ότι από τώρα και στο εξής θα έχω τη δυνατότητα, χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα στην υλοποίηση της Στρατηγικής, να παρουσιάσω τα αληθή στοιχεία σε όλα όσα μου καταλογίζονται και ακούστηκαν για εμένα χωρίς εμένα», κατέληξε ο κ. Παπαδούρης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Ο κ. Καλίν εξέφρασε την ελπίδα ότι «σύντομα» θα γίνουν τα βήματα «προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις». Φωτογραφία από ΚΥΠΕ.

Μεικτά μηνύματα από Άγκυρα

Ο Ερντογάν, έκανε μεν αναφορά σε επιλογή της διπλωματίας από μέρους της Άγκυρας, απέδωσε δε στην ελληνική πλευρά «προκλήσεις ...
Του Βασίλη Νέδου
 |  ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ