ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πελένδρι: Βανδάλισαν την ταμπέλα του πάρκου Δημήτρη Χριστόφια

Η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Η Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Λεμεσού καταδικάζει με τον πλέον έντονο τρόπο τον βανδαλισμό της ταμπέλας του Κοινοτικού Πάρκου Πελενδριού όπου φέρει το όνομα του Δημήτρη Χριστόφια.

Αυτούσια η ανακοίνωση 

Η Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Λεμεσού καταδικάζει με τον πλέον έντονο τρόπο τον βανδαλισμό της ταμπέλας του Κοινοτικού Πάρκου Πελενδριού όπου φέρει το όνομα του αείμνηστου σύντροφου μας Δημήτρη Χριστόφια.

Τα φασιστικά αυτά στοιχεία εκμεταλλευόμενοι το σκότος κάλυψαν με μαύρο σπρέι την ταμπέλα σχηματίζοντας μάλιστα δύο φασιστικούς «Στόχους» δεξιά και αριστερά ενώ στο νότιο της μέρος άφησαν και το αποτύπωμα της προέλευσης τους.

Παρόμοια σύμβολα αλλά και συνθήματα μίσους αναγράφησαν και σε διάφορους τοίχους της κοινότητας. Καθόλου απαρατήρητο δεν περνά και το γράμμα "S" το οποίο παραπέμπει προφανώς στα Γερμανικά τάγματα ασφαλείας "SS" του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.

Φαίνεται ότι κάποιοι συνεχίζουν εργολαβικά να σπέρνουν το μίσος και τη διχόνοια με τις ακραίες τους αυτές φασιστικές πράξεις αδιαφορώντας για τις οποιεσδήποτε συνέπειες.
Φαίνεται πως τα φασιστοειδή αυτά στοιχεία ενοχλούνται:

- από το γεγονός πως ένας άνθρωπος ήταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πάλεψε με όλες τους τις δυνάμεις για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος.

- στο ότι πάλεψε με όλες τους τις δυνάμεις μέχρι τέλους για την προάσπιση των συμφερόντων των εργαζόμενων και των εργατικών κατακτήσεων.

- στο ότι υπήρξε Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. ΑΚΕΛ και κατάφερε να εκλεγεί Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και μετέπειτα Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

- τους ενοχλεί η εκτίμηση και η αναγνώριση στο πρόσωπο του από τη μεγάλη πλειοψηφία της Κυπριακής κοινωνίας.

Θυμίζουμε πως ο φασισμός δεν είναι μια διαφορετική εκδοχή στα πλαίσια της δημοκρατικής νομιμότητας αλλά αποτελεί εχθρό της δημοκρατίας και της έννομης τάξης.

Η Κύπρος μας, ο μικρός τούτος τόπος αποτελεί τρανό παράδειγμα, γιατί υπήρξε θύμα όλων αυτών των καταστάσεων πληρώνοντας βαρύ το τίμημα.

Καλούμε τον δημοκρατικό κόσμο της κοινότητας αλλά και της ευρύτερης περιοχής να απομονώσει τέτοια στοιχεία και να τα καταδικάσει σύσσωμος. Τέτοιες συμπεριφορές μας παίρνουν δεκαετίες πίσω, στην πιο μαύρη και σκοτεινή για τον τόπο περίοδο και εποχή.

Η δημοκρατία, ο σεβασμός στη διαφορετική άποψη και στη διαφορετική προσέγγιση, η συνεργασία και ο διάλογος είναι στοιχεία που πρέπει να καθοδηγούν τις δράσεις όλων μας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Στην ομιλία της η Δημητρίου αναφέρθηκε στις πολλαπλές προκλήσεις που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν παρά μόνο με τη συλλογική ...
ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ