ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:59
 

Περδίκης: Η Κυβέρνηση παραβιάζει το νόμο για τα «Χρυσά διαβατήρια»

«Ο υπουργός ερμηνεύοντας το νόμο με δικό του τρόπο, αποφάσισε να δικαιούται η Κυβέρνηση να εφαρμόζει το σχέδιο πολιτογράφησης επ΄ αόριστον» αναφέρει ο κ. Περδίκης

Newsroom K

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το κόμμα, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, κ. Γιώργος Περδίκης  ξεκαθάρισε τη θέση του επί των θέσεων της Κυβέρνησης για το σχέδιο πολιτογραφήσεων και το σχετικό νόμο που ψήφισε η Βουλή για τα «Χρυσά διαβατήρια». Το Κίνημα αναφέρει πως  η Κυβέρνηση παραβιάζει τον εν λόγω νόμο, με αποτέλεσμα να χρειάζονται νέες καθοριστικές αποφάσεις από το Κοινοβούλιο της χώρας. 

Αυτούσιο το δελτίο Τύπου του Κινήματος:

Σε απάντηση κοινοβουλευτικής ερώτησης που κατέθεσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Νουρής, ενημερώνει τη Βουλή των Αντιπροσώπων ότι θα συνεχίσει να εφαρμόζεται το σχέδιο πολιτογραφήσεων στο πλαίσιο του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος, γνωστό ως «σχέδιο χρυσών διαβατηρίων» παρά τη ψήφιση το Φεβρουάριο του 2018 της πρότασης νόμου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών με βάση των την οποία από την 1 Φεβρουαρίου οι όροι και οι προϋποθέσεις θα έπρεπε να καθορίζονται με κανονισμούς που θα ψηφίζει η Βουλή.

Ο υπουργός ερμηνεύοντας το νόμο με δικό του τρόπο, αποφάσισε να δικαιούται η Κυβέρνηση να εφαρμόζει το σχέδιο πολιτογράφησης επ΄ αόριστον.

Αυτό συμβαίνει καθώς χτες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ακόμα μια φορά στην έκθεση της για την Κυπριακή οικονομία δεν παραλείπει να αναφερθεί και πάλι στην «ιθαγένεια από επενδυτικά προγράμματα» ως ακόμα ένα παράγοντα που ενισχύει τις ανισορροπίες της Κυπριακής οικονομίας.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 10/2 η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών αναμένει απάντηση από το Υπουργείο Εσωτερικών επί του συγκεκριμένου θέματος.

Είναι καιρός η Βουλή των Αντιπροσώπων να πάρει καθοριστικές αποφάσεις, να επανέλθει το αρχικό κείμενο της πρότασης του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για τον κανονισμό και να προχωρήσει στη ψήφιση και των άλλων προτάσεων που αφορούν εξυγίανση αυτού του επενδυτικού εργαλείου που έχει καταθέσει το Κίνημα Οικολόγων.

Κάποιοι πρέπει να αφήσουν τα λόγια και να παρουσιάσουν έργα επιτέλους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:04

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:03

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Αγαπητέ levant, ανεξαρτήτως του αν έχεις δίκιο ή όχι, προτιμότερο να βάλεις την γλώσσα-δηλητήριο στην ...»
Ad Veritatum  |  10:23

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Ο διεφθαρμένος, διαπλεκόμενος υπηρέτης της ολιγαρχίας, αντί να επιβάλει έγκαιρα προληπτικά μέτρα δηλ. ...»
levant  |  18:41

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X