ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Η βουλή, το Survivor και οι κοκορομαχίες

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

"Η ένταση στην κυπριακή βουλή κατά τη σημερινή συνεδρία έχει προαναγγελθεί από τις κοκορομαχίες των ημερών. Ο κόσμος αναμένει με αγωνία να παρακολουθήσει τις τακτικές και την επιδεξιότητα των πολιτικών όπως γίνεται με τους πρωταγωνιστές του Survivor". Κάπως έτσι περιέγραψε χθες βουλευτής μεγάλου κόμματος όσα αναμένεται να διαδραματισθούν σήμερα στο κοινοβούλιο. Ο βουλευτής κατηγόρησε όλες τις πολιτικές δυνάμεις ότι εκείνο που βλέπουν είναι το κόμμα τους και όχι το μέλλον του τόπου. "Μην σας πω πως όλα αρχίζουν και τελειώνουν στον Πρόεδρο. Πόσο καιρό έχει να συγκαλέσει ο Νίκαρος Εθνικό Συμβούλιο; Ενώ καλεί συνεχώς συσκέψεις για το ΓΕΣΥ και άλλα θέματα για τις σχέσεις μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων δεν κάνει συγκεκριμένες κινήσεις. Πρέπει να αντιληφθεί πως αυτόν βαραίνει κυρίως η ευθύνη να "τα βρει" η πολιτική ηγεσία και να έχει ομόφωνη θέση στις κινήσεις για το Κυπριακό" είπε. 

Προέβλεψε μάλιστα ότι η θέση αυτή θα προωθηθεί σύντομα ως επίκριση κατά του Νίκαρου και από το ΑΚΕΛ και από κόμματα του Ενδιάμεσου.

Για να επανέλθω στην σημερινή συνεδρία της Βουλής, όπως έμαθα από πηγή μου στον ΔΗΣΥ, ο Φούλης εργαζόταν μέχρι αργά χθες για να επιτευχθεί ομοψυχία στο κόμμα υπέρ της πρότασης για την τροποποίηση περί επετείων. Όπως μου ανέφερε η πηγή μου, οι προσπάθειες θα συνεχιστούν και σήμερα πρωί-πρωί. "Μετρώντας τις ψήφους ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ είναι ξεκάθαρο ότι η πρόταση περνά. Εκείνο που φαίνεται να ανησυχεί τον Φούλη είναι η ενότητα του κόμματος. Δεν θέλει να δοθούν επιχειρήματα σε ταραξίες εντός του ΔΗΣΥ όσο και στην αντιπολίτευση για να πλήξουν την ενότητα μας" ανέφερε η πηγή μου, σημειώνοντας πως όπως επανειλημμένα είπε ο Φούλης και στους διαφωνούντες και σε άλλους "έχουμε τεράστια προβλήματα μπροστά μας, Κυπριακό, εκλογές, οικονομία και εσωτερική διακυβέρνηση για να χάνουμε το δάσος για το δέντρο".

Η Μάνταμ του Φούλη πάντως μου είχε αναφέρει προχθές πως η ψήφιση της τροπολογίας του Φούλη "θα επιβεβαιώσει την θέση του μεγάλου αρχηγού και θα στείλει πολλαπλά μηνύματα. Και εντός και εκτός τους κόμματος. Και στον ίδιο τον Νίκαρο ακόμα και στον Χάσικο" όπως μου είπε...

Σε πολιτικά πηγαδάκια της Λευκωσίας συζητείτο χθες η πρόταση Περδίκη για την σημαία του ψευδοκράτους στον Πενταδάκτυλο. Στέλεχος του ΑΚΕΛ ανέφερε πως "πρόκειται για ένα αντιπερισπασμό από τον οποίο δύσκολα θα ξεφύγουν και το ΑΚΕΛ και ο ΔΗΣΥ".

"Με φουλ τις μηχανές εργάζονται τα συνεργεία του πρίγκιπα Νικόλαου για να του ανοίξουν τον δρόμο προς το χρίσμα του Ενδιάμεσου" μου ανέφερε στέλεχος του ΔΗΚΟ, σημειώνοντας: "τα συνεργεία βρίσκονται σε κάθε κόμμα και λειτουργούν με βενζίνη που μεταφέρουν προσωπικοί απεσταλμένοι του πρίγκιπα. Ιδιαίτερη δουλειά γίνεται τελευταία στη Συμμαχία Πολιτών αφού η "απειλή" του Λιλλήκα εξισώνεται από κάποιους συμβούλους του πρίγκιπα το ίδιο δυναμική όσο και η "απειλή" του Νίκαρου!"

Πηγή μου στην Συμμαχία πάντως μου ανέφερε ότι η "απειλή Λιλλήκας" πολύ σύντομα θα γίνει πραγματικότητα. "Ετοιμάζεται με πολύ σημαντικά βήματα η επίσημη εξαγγελία της υποψηφιότητας Λιλλήκα ο οποίος έχει μεν χάσει την υπομονή του από την άρνηση των άλλων τεσσάρων να πραγματοποιήσουν κοινή συνάντηση αλλά θα επιμείνει για μια ακόμα εβδομάδα διεκδικώντας συνεννόηση και συναντίληψη. Αμέσως μετά το Πάσχα θα έρθει και η επίσημη εξαγγελία..."
--------------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση